Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kokius kiaušinius geriau valgyti – baltus ar rudus: kuo jie skiriasi?
Maistas / Gėrimai

Kokius kiaušinius geriau valgyti – baltus ar rudus: kuo jie skiriasi?

Baltų ir rudų kiaušinių skirtumai
Dalintis

Prekybos centruose tikrai esate matę kiaušinius su baltais arba rudais lukštais. Tačiau ar kada nors susimąstėte, kuo skiriasi šie kiaušiniai ir kurie iš jų geresni? Pabandykime tai išsiaiškinti.

Kiaušiniai yra gana nebrangus produktas. Jie yra ne tik skanūs, bet ir sveiki, be to, visada būtini gaminant kai kuriuos patiekalus.

Kodėl kiaušiniai yra skirtingų spalvų?

Atsakymas į klausimą, kodėl kai kurie kiaušiniai yra balti, o kai kurie – rudi, yra gana paprastas. Viskas priklauso nuo juos padėjusios vištos veislės. Balti kiaušiniai priklauso paukščiams, kurių plunksnos yra baltos, o rudus kiaušinius deda vištos tamsiomis plunksnomis.

Kuris kiaušinis sveikesnis – baltas ar rudas?

Kiaušinio lukšto spalva neturi įtakos kiaušinio maistinėms savybėms. Kiaušinių skonis nesiskiria.

Kodėl rudi kiaušiniai yra brangesni?

Per klaidą galite pamanyti, kad balti kiaušiniai yra brangesni, tačiau iš tikrųjų brangesni yra kiaušiniai su rudu lukštu. Tačiau taip yra ne dėl kiaušinio spalvos.

Tiesa ta, kad rudus kiaušinius dedančių vištų veislė yra stambesnė, palyginti su baltus kiaušinius dedančiomis vištomis. Todėl tamsesnes plunksnas turinčios vištos suvartoja daugiau maisto, todėl ūkininkai jų išlaikymui išleidžia daugiau pinigų.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...

Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...