Plakimui geriau imti grietinėlę, kurios riebumas ne mažesnis kaip 30 %, tačiau geriau rinktis 33-35 % riebumo produktą. Patyrę virėjai žino, kaip svarbu tinkamai išplakti grietinėlę.
Apžvelkime šios procedūros ypatumus.
Kaip teisingai suplakti grietinėlę?
Pirmiausia produktą reikia gerai atšaldyti kelias valandas arba per naktį. Taip pat pageidautina, kad maišytuvo plaktuvai būtų šalti.
Stipriai suplakite grietinėlės pakuotę ir supilkite ją į sausą ir švarų indą. Kad išvengtumėte sluoksniavimosi, svarbu nustatyti nedidelį maišytuvo greitį.
Greitį didinkite palaipsniui, didžiausią greitį pasiekdami judindami maišytuvą ratu.
Grietinėlės plakimo laikas priklauso nuo norimos konsistencijos.