Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Naminis sviestas iš 1 ingrediento – daug skanesnis už pirktinį
Maistas / Gėrimai

Naminis sviestas iš 1 ingrediento – daug skanesnis už pirktinį

Naminio sviesto gaminimas
Dalintis

Namuose pagamintas sviestas iš 1 ingrediento yra daug skanesnis už pirktinį sviestą. Be to toks sviestas bus su ryškiu kreminiu skoniu. Kiekvienas gali pasigaminti skaniausią sviestą tik iš vieno ingrediento.

Ingredientai:

  • 33 proc. riebumo grietinėlės – 1 litras;
  • šalto vandens.

Paruošimas:

  1. Sviestą grietinėlę supilkite į aukštą dubenį, kurį lengva naudoti su maišytuvu. Plakite grietinėlę didžiausiu galingumu. Maždaug po 10 minučių grietinėlė pradės plaktis į sviestą ir atsiskirs daug skysčio.
  2. Skystį nupilkite.
  3. Perkelkite sviestą į ledinį vandenį. Kruopščiai išspauskite, kad pašalintumėte drėgmės perteklių.
  4. Sudėkite sviestą ant kepimo popieriaus, išlyginkite paviršių ir padėkite į šaldytuvą.
  5. Atvėsintas sviestas bus paruoštas naudoti.

Tokio sviesto galiojimo terminas apie 2 savaitės.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...

Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...