Ar kada nors teko paragauti mėsainio, kurį sudaro ne tik jautienos paplotėlis, čederio sūris ir marinuotas agurkas, bet ir karamelizuoti svogūnai? Jei taip, tikriausiai svarstėte, kaip šį ingredientą pasigaminti namuose.
Toliau rasite receptą, kuris padės greitai ir paprastai pasigaminti karamelizuotų svogunų.
Klasikinei versijai reikės šių ingredientų:
- 300 g svogūnų;
- 5 šaukštelių balzaminio acto;
- 1 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus;
- 30 g cukraus;
- druskos pagal skonį.
Kaip gaminti:
- Pirmiausia nulupkite svogūną ir supjaustykite jį maždaug 5 milimetrų storio žiedais. Įjunkite kaitlentę ir įkaitinkite keptuvę su rafinuotu (t. y. bekvapiu) aliejumi. Dabar į keptuvę sudėkite svogūnų žiedus.
- Kepkite svogūnus keptuvėje šiek tiek aukštesnėje nei vidutinė temperatūroje. Kepimo metu svogūnus intensyviai maišykite.
- Kai svogūnai lengvai paruduos, suberkite cukrų ir druską, tada supilkite balzaminį actą. Dar kartą atsargiai sumaišykite visus ingredientus.
- Dabar sumažinkite kaitrą iki silpnos. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite 15 minučių.
- Viskas! Karamelizuoti svogūnai paruošti.
Parašyti komentarą