Dr. Markas Hymanas savo naujame tyrime nustatė, kad uogų, kuriose gausu flavonoidų, vartojimas sumažina bendrą mirtingumo riziką. Apie tai pranešta žurnale „Journal of Nutrition”. Publikacijoje taip pat paaiškinta, kas yra flavonoidai ir kaip juos įtraukti į savo mitybą.
„Flavonoidai – tai junginiai, randami daugelyje augalinių maisto produktų, įskaitant arbatas, citrusinius vaisius ir daržoves. Jie pasižymi antioksidacinėmis savybėmis ir gali sumažinti širdies priepuolio ar insulto riziką”, – rašo Katherine Watson ir mitybos specialistė Miho Hatanaka leidinyje „Healthline„.
Pažymima, kad šie junginiai gali pašalinti toksinus iš žmogaus organizmo ir kovoti su širdies ir kraujagyslių ligomis.
„Žinoma, kad flavonoidai padeda mūsų širdies sveikatai, mažina kraujospūdį ir cholesterolio kiekį kraujyje”, – teigia mokslininkė Ruairi K. Robertson ir mitybos specialistė Amy Richter.
Jie taip pat padeda valdyti stresą, reguliuoja ląstelių veiklą ir naikina laisvuosius radikalus. Bet kokia dieta, kurioje gausu flavonoidų, gali sumažinti 2 tipo diabeto ir vėžio riziką.
Braškės, mėlynės ir spanguolės yra itin sveikos. Pirmosios iš uogų mirtingumo riziką sumažina 21 proc. Jei nesate braškių mėgėjas, galite vartoti mėlynių. Jos mirtingumą sumažina net 31 proc. Tokį pat rodiklį turi ir spanguolės.
Šias uogas galima valgyti konservuotas arba šviežias dėti į jogurtą, avižinius dribsnius ar desertus.
Parašyti komentarą