Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Grybų paštetas: lengvas ir greitas užkandis vos per 30 minučių
Maistas / Gėrimai

Grybų paštetas: lengvas ir greitas užkandis vos per 30 minučių

Grybų paštetas
Dalintis

Grybų mėgėjams siūlome pasigaminti gardų paštetą. Jį galima valgyti su duona kaip užkandį. Paštetui naudosime pievagrybius, kurių galima įsigyti bet kuriuo metų laiku, tačiau analogiškai galite pasigaminti ir miško grybų paštetą.

Ingredientai:

  • Pievagrybiai – 600 g;
  • Morkos – 1 vnt.;
  • Svogūnas – 1 vnt.;
  • Kiaušinis – 1 vnt.;
  • Česnakas – 1 skiltelė;
  • Sviestas – 30 g;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Maltų pipirų – žiupsnelis.

Gaminimas:

1. Paruoškite ingredientus. Kruopščiai nuplaukite grybus, nulupkite morkas ir svogūnus. Iš anksto išvirkite ir atvėsinkite kiaušinį.

2. Supjaustykite svogūną ir pakepinkite keptuvėje. Morkas sutarkuokite, česnaką smulkiai sukapokite ir sudėkite prie svogūnų.

3. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į keptuvę su sviestu. Griežinėlių dydis nėra svarbus, nes kepamas maistas bus sumaltas smulkintuvu, tačiau mažesni gabalėliai iškeps daug greičiau.

4. Įberkite druskos ir pipirų ir kepkite, kol grybai suminkštės.

5. Šiek tiek atvėsusius grybus su daržovėmis ir kiaušiniu sudėkite į smulkintuvo indą ir sumalkite iki vientisos masės. Jei reikia, įpilkite šiek tiek virinto vandens, kad konsistencija nebūtų per tiršta. Pagal poreikį pagardinkite pipirais ir druska. Grybų pasta paruošta.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...