Svogūnai yra būtinas daugelio kulinarinių šedevrų ingredientas. Svogūnas patiekalams suteikia aromato, skonio ir tekstūros. Tačiau dažnai kyla klausimas – kur geriausia jį laikyti? Viskas priklauso nuo kelių veiksnių.
Kaip laikyti nesmulkintus svogūnus su lukštu?
Jų nereikia laikyti šaldytuve. Šaldytuve yra šalta ir drėgna aplinka, dėl kurios svogūnai gali suminkštėti ir sugesti. Geriausia laikyti nesmulkintus svogūnus tamsioje, vėsioje, sausoje ir gerai vėdinamoje vietoje.
Kaip laikyti pjaustytus svogūnus?
Susmulkintus svogūnus galite laikyti sandariame inde arba plastikiniame maišelyje šaldytuve. Tačiau įsitikinkite, kad sunaudosite juos per penkias-septynias dienas.
Ar galima užšaldyti svogūnus?
Nerekomenduojame užšaldyti sveikų svogūnų, nes jie taps labai kieti ir prastai atitirps. Tačiau nėra jokių argumentų prieš pjaustytų svogūnų šaldymą.
Kai recepte reikalaujama pusės svogūno, supjaustykite jį visą. Tai, ko nenaudosite, sudėkite į uždaromą plastikinį maišelį. Įsitikinkite, kad išspaudėte kuo daugiau oro, tada jį uždarykite ir įdėkite į šaldiklį.