Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ar būtina valyti ir plauti pievagrybius? Toks atsakymas nustebins daugelį žmonių
Maistas / GėrimaiPatarimai

Ar būtina valyti ir plauti pievagrybius? Toks atsakymas nustebins daugelį žmonių

Ar reikia lupti ir valyti pievagrybius
Dalintis

Pievagrybiai yra viena populiariausių ir universaliausių grybų rūšių pasaulyje. Jie pasižymi subtiliu skoniu ir malonia tekstūra, todėl puikiai tinka įvairiems patiekalams – nuo sriubų iki salotų ir garnyrų.

Grybai pasižymi neutraliu skoniu, kuris puikiai dera su įvairiais prieskoniais ir kitais ingredientais. Jie turi baltą arba kreminę odelę, o kalbant apie šių grybų valymą, tiek mėgėjai, tiek patyrę virėjai skirstomi į dvi stovyklas.

Ar verta valyti pievagrybius?

Kai kurie virėjai teigia, kad po valymo grybai tampa guminiai. Jei ant grybų nematyti gedimo požymių ar patamsėjimo, jų valyti nereikia. Reikėtų nulupti ar nupjauti tik pažeistas grybų vietas.

Kaip greitai nuvalyti pievagrybius?

Pirmiausia pievagrybius kruopščiai nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu. Jei reikia, nupjaukite kotelių galiukus, jei jie atrodo sausi. Paprastai grybų odelės visiškai valyti nereikia, bet jei ji atrodo purvina ar apdulkėjusi, galite ją lengvai nulupti peiliu arba popieriniu rankšluosčiu.

Jei ant grybų yra purvo ar dulkių, kurių neįmanoma pašalinti juos nuplaunant, galite švelniai nuvalyti minkštu šepetėliu arba virtuviniu rankšluosčiu.

Ką galima gaminti iš pievagrybių?

  • Ant grotelių keptus pievagrybius. Pirmiausia grybus pamarinuokite. Sumaišykite juos su aliejumi, česnaku, žolelėmis ir druska. Tada kepkite, kol taps auksinės spalvos.
  • Kreminė grybų sriuba. Pakepinkite grybus, įpilkite sultinio, česnako, svogūno, grietinėlės ir kitų prieskonių ir išvirkite skanią kreminę sriubą.
  • Marinuoti grybai. Pamirkykite grybus acto, aliejaus, žolelių ir prieskonių marinate ir palikite kelias valandas ar net per naktį.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡 0
😕 0
😐 0
🙂 0
😍 0

Dabartinis įvertinimas: Nėra (Iš 0 balsų)

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Zylės tupinčios ant tvoros

Nekaltas paukštelis ar tylus jūsų tvoros naikintojas? Kodėl būtina plauti metalines tvoras

Metalinė tvora – ilgaamžis ir praktiškas pasirinkimas, tačiau ji turi vieną silpnybę,...

Dūmai iš šašlykinės

Kodėl kepdamas šašlykus ant žarijų beriu druską: dalinuosi naudingu patarimu

Paruošti skanų, sultingą ir tolygiai iškeptą šašlyką ant žarijų – tai visas...

Tokia mėsa ne kiekvienam

Prabangos viršūnė: kilogramas šios jautienos kainuoja 500 eurų – atskleidžiame, kodėl ji ne kiekvienam

Jautiena yra puikus aukštos kokybės baltymų, geležies ir B grupės vitaminų šaltinis....

Kepsninės anglys

Kaip greitai uždegti grilį: paprastas būdas su servetėlėmis ir aliejumi

Vasaros vakarai kieme, draugų susibūrimai ir šeimos šventės neįsivaizduojamos be kvapnių patiekalų...