Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Plėvelė ant arbatos paviršiaus: gerai tai ar blogai?
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Plėvelė ant arbatos paviršiaus: gerai tai ar blogai?

Plėvelė arbatos paviršiuje
Dalintis

Pasirodo, tai tikrai nėra nieko blogo. Tiesą sakant, tokia plėvelė gali rodyti aukštą arbatos kokybę.

Kodėl ant arbatos paviršiaus susidaro plėvelė?

Skaidri plėvelė yra aukštos kokybės arbatos požymis. Ši plėvelė vadinama „arbatos kremu”. Ji susidaro dėl naudingųjų polifenolinių junginių – katechinų – oksidacijos.

Jei plėvelė ant arbatos primena pieną, ją sukelia kietas vanduo. Vaivorykštinės plėvelės atsiradimas rodo, kad arbata ilgai stovėjo. Specialistai nerekomenduoja gerti stovėjusios arbatos, nes ji kenkia skrandžiui.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Tobula ledinė kava

Ledinės kavos receptas kaip iš geriausios kavinės: vienas ingredientas daro ją tobulą

Kaip pasigaminti gerą ledinę kavą? Vien ledo ir pieno nepakanka, kad pasiektumėte...

Dantų turizmas Turkijoje

„Atrodžiau kaip ryklys“. Sumokėjo 3000 svarų už dantų operaciją Turkijoje

Vis daugiau žmonių vilioja vadinamieji „turkiški dantys“ – spindintys, tobulai vienodi, tarsi...

Balzamiko actas

Italų paslaptis: juodasis eliksyras, kuris padeda mažinti kraujospūdį ir cukraus kiekį kraujyje

Ne kiekvienas virtuvės ingredientas gali pasigirti tuo, kad vienu metu yra ir...

Morkų salotos

Jei turite dvi morkas, pasigaminkite šias greitas salotas – jos puikios tiek kasdienai, tiek šventėms

Pagrindiniai šių salotų ingredientai – morkos ir kiaušiniai. Morkos suteikia natūralaus saldumo...