Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Su kuo valgyti grikius: geriausi ir naudingiausi variantai
Maistas / Gėrimai

Su kuo valgyti grikius: geriausi ir naudingiausi variantai

Grikiai su špinatais
Dalintis

Daugelis žmonių mėgsta gaminti grikius kaip pagrindinį patiekalą vakarienei ar pietums. Kai kurie žmonės, norėdami numalšinti alkį ir pasisotinti maistingosiomis medžiagomis, grikių košę gali pasimėgauti net pusryčiams.

Dažniausiai grikiai patiekiami su grybais, svogūnais, keptomis daržovėmis arba vištiena, tačiau yra ir įdomesnių būdų patiekti šias gerai pažįstamas kruopas.

Su špinatais

Sunku rasti sveikesnį ir lengvesnį produktą už špinatus. Štai kodėl turėtumėte dažniau įtraukti tai į savo racioną. Ši lapinė daržovė puikiai dera su grikiais. Kelias minutes pakaitinkite juos su pakepintais svogūnais ir sumaišykite su grikiais.

Saulėje džiovinti pomidorai

Šis gardus priedas neatpažįstamai pakeis grikius. Saulėje džiovinti pomidorai pasižymi ypatingu skoniu ir aromatu, todėl grikiai bus labai originalūs.

Su kiaušiniais

Jei mėgstate sočiai užkandžiauti arba sportuoti, grikių košę galite paversti tikru „baltymų šedevru”. Paruoštą patiekalą sumaišykite su smulkintais virtais kiaušiniais ir žolelėmis.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...