Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Gydytojai įvardijo maisto produktus, kuriuose yra vitamino D: tai ne tik žuvis
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Gydytojai įvardijo maisto produktus, kuriuose yra vitamino D: tai ne tik žuvis

Vitaminas D maisto produktuose
Dalintis

Vyrauja nuomonė, kad pagrindinis vitamino D tiekėjas žmogaus organizmui po saulės spindulių yra žuvų taukai. Tačiau tai netiesa, nes šio vitamino yra ir kituose maisto produktuose.

Žinoma pirmiausia tai žuvis

Pirmiausia tai riebios žuvys (pavyzdžiui, lašiša), kuriose yra ir omega-3 riebalų rūgščių, ir vitamino D. Tačiau laukinėje gamtoje užauginta žuvis turi daugiau maistingųjų medžiagų nei ūkiuose užauginta žuvis.

Savaime suprantama, kad menkių kepenų aliejus ir žuvies konservai taip pat yra geras pasirinkimas.

Antra, kiaušiniai

Daugelis žmonių nenori valgyti kiaušinio baltymo, manydami, kad trynys didina cholesterolio kiekį. Tačiau būtent trynyje yra šio vitamino D. O saikingai vartojant kiaušinius, cholesterolio kiekis nebus didelis.

Trečia, grybai

Tai turėtų būti grybai augę lauke, o ne pramoniniu būdu. Šio vitamino nereikėtų ieškoti pievagrybiuose, kurie masiškai auginami ūkiuose.

 

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama kaip diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į šeimos gydytoją ar konkrečios srities specialistą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...