Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ar verta plauti mėsą prieš naudojant ją maistui gaminti? Pagrindiniai principai

1 min. skaitymo

Ar plauti mėsą prieš gaminant maistą, ar ne – klausimas, kuris kelia ginčų. Daugelis mieliau plauna mėsą prieš ją ruošdami tolesniam apdorojimui, o virtuvės šefai to nedaro, manydami, kad tai laiko švaistymas.

Profesionalūs virėjai savo darbe vadovaujasi keliais pagrindiniais principais

Pirma, įprastai plaunant mėsą negalima visiškai pašalinti mikroorganizmų. Mėsą nuo bakterijų ir kitų mikroorganizmų veiksmingai išvalyti gali tik specialios dezinfekavimo priemonės.

Antra, didžioji dalis mėsos tiekiama specialiose pakuotėse, dujinėje arba vakuuminėje aplinkoje, kurioje bakterijų beveik nėra.

Be to, daugelis mėsoje esančių bakterijų sunaikinamos marinavimo metu, ypač jei marinatas yra rūgštus arba sūrus. Todėl mėsą termiškai apdorojant, pavyzdžiui, verdant, kepant ar kepant, ji tampa saugi vartoti.

Taip pat turėtume atsižvelgti į vandens, kuriuo plauname mėsą, kokybę.

Vienintelė išimtis – žvėriena, kurią rekomenduojama mirkyti vandenyje. Kitais atvejais laikoma, kad plauti mėsos nereikia.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus