Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Nustebinkite svečius per šventes: kaip pasigaminti kiaušinio formos želė?

1 min. skaitymo

Švelni mėsa drebučiuose vilioja savo skoniu ir verčia griebtis dar vienos porcijos. Be to, jei patiekiamas neįprastas, velykinis variantas, jis vilioja ne tik savo skoniu, bet ir žavinga išvaizda.

Reikės:

  • 8 kiaušiniai;
  • 200 g paukštienos filė;
  • 1 litras vandens;
  • 30 g želatinos;
  • 100 g konservuotų žirnelių;
  • 80 gramų konservuotų kukurūzų;
  • sauja smulkiai supjaustytų petražolių;
  • pipirų ir druskos pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Kiekvieno kiaušinio siaurąjį galą atsargiai pradurkite aštriu peiliu ir padarykite nedidelę skylutę. Atsargiai išimkite kiaušinio baltymą ir trynį, tada tuščius lukštus užpilkite karštu vandeniu.
  2. Dideliame puode ant silpnos ugnies virkite vištieną su daržovėmis ir prieskoniais.
  3. Kai mėsa suminkštės, išimkite ją ir leiskite atvėsti.
  4. Sultinį perkoškite per sietelį.
  5. Į atvėsusį sultinį supilkite želatiną (8 valgomuosius šaukštus litrui skysčio) ir gerai išmaišykite.
  6. Atvėsusią mėsą supjaustykite mažais kubeliais.
  7. Sudėkite virtas ir smulkiai supjaustytas morkas, šviežias petražoles, nusausintus žirnelius ir konservuotus kukurūzus.
  8. Švelniai sumaišykite visus ingredientus.
  9. Mišinį užpilkite želatina.
  10. Kiaušinius užpilkite želė ir laikykite šaldytuve.
  11. Palaukite, kol jie visiškai sustings.
  12. Prieš patiekdami kiaušinius nulupkite nuo lukštų ir gražiai išdėliokite lėkštėje.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus