Švelni mėsa drebučiuose vilioja savo skoniu ir verčia griebtis dar vienos porcijos. Be to, jei patiekiamas neįprastas, velykinis variantas, jis vilioja ne tik savo skoniu, bet ir žavinga išvaizda.
Reikės:
- 8 kiaušiniai;
- 200 g paukštienos filė;
- 1 litras vandens;
- 30 g želatinos;
- 100 g konservuotų žirnelių;
- 80 gramų konservuotų kukurūzų;
- sauja smulkiai supjaustytų petražolių;
- pipirų ir druskos pagal skonį.
Paruošimas:
- Kiekvieno kiaušinio siaurąjį galą atsargiai pradurkite aštriu peiliu ir padarykite nedidelę skylutę. Atsargiai išimkite kiaušinio baltymą ir trynį, tada tuščius lukštus užpilkite karštu vandeniu.
- Dideliame puode ant silpnos ugnies virkite vištieną su daržovėmis ir prieskoniais.
- Kai mėsa suminkštės, išimkite ją ir leiskite atvėsti.
- Sultinį perkoškite per sietelį.
- Į atvėsusį sultinį supilkite želatiną (8 valgomuosius šaukštus litrui skysčio) ir gerai išmaišykite.
- Atvėsusią mėsą supjaustykite mažais kubeliais.
- Sudėkite virtas ir smulkiai supjaustytas morkas, šviežias petražoles, nusausintus žirnelius ir konservuotus kukurūzus.
- Švelniai sumaišykite visus ingredientus.
- Mišinį užpilkite želatina.
- Kiaušinius užpilkite želė ir laikykite šaldytuve.
- Palaukite, kol jie visiškai sustings.
- Prieš patiekdami kiaušinius nulupkite nuo lukštų ir gražiai išdėliokite lėkštėje.