Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Vien tik nuplauti nepakanka: kodėl ryžius reikia mirkyti prieš juos verdant
Maistas / Gėrimai

Vien tik nuplauti nepakanka: kodėl ryžius reikia mirkyti prieš juos verdant

Ryžių plovimas
Dalintis

Daugelis žino, kad prieš verdant ryžius reikia juos nuplauti. Ši procedūra padeda atsikratyti dulkių ir nešvarumų. Be to, iš anksto nuplovus ryžius padidėja tikimybė, kad jie gausis tiesiog tobuli.

Tačiau svarbu ne tik nuplauti, bet ir pamirkyti. Jei laikysitės rekomendacijų, ryžių skonis taps visai kitoks. Įsitikinkite patys.

Kodėl verta mirkyti ryžius?

Jei ryžiai ilgai laikomi vandenyje, jie prisipildo drėgmės, išbrinksta ir atsikrato krakmolo pertekliaus.

Verdant reikės mažiau skysčio: maždaug 10 proc. mažiau.

Ryžiai išvirs greičiau ir įgaus tobulumą.

Kaip tinkamai mirkyti ryžius?

Nuplautus grūdus pamirkykite 1-2 valandas paprastame vandenyje. Baigę procedūrą ryžius dar kartą nuplaukite.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Donatas Varnas

Donatas Varnas – KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius, besidomintis naujausiomis technologijomis, žiniatinklio tendencijomis ir dirbtinio intelekto pasauliu. Mano straipsniai padeda skaitytojams suprasti sudėtingas technologines naujoves, atrasti sprendimus ir neatsilikti nuo sparčiai besikeičiančio skaitmeninio pasaulio.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Tobula ledinė kava

Ledinės kavos receptas kaip iš geriausios kavinės: vienas ingredientas daro ją tobulą

Kaip pasigaminti gerą ledinę kavą? Vien ledo ir pieno nepakanka, kad pasiektumėte...

Morkų salotos

Jei turite dvi morkas, pasigaminkite šias greitas salotas – jos puikios tiek kasdienai, tiek šventėms

Pagrindiniai šių salotų ingredientai – morkos ir kiaušiniai. Morkos suteikia natūralaus saldumo...

Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...