Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Tokios sultingos menkės dar neragavote nė viename restorane: kaip teisingai ją iškepti
Maistas / Gėrimai

Tokios sultingos menkės dar neragavote nė viename restorane: kaip teisingai ją iškepti

Kepta menkės filė
Dalintis

Menkė dažnai kepama su daržovėmis, iš jos daromi gardūs suktinukai, kotletai ir troškinama. Tačiau rekomenduojame ją iškepti pagal toliau pateiktą receptą – žuvis bus labai sultinga. Išbandykite – tai neįtikėtinai skanu.

Kepta menkė

Ingredientai:

  • 450 g menkės filė;
  • žiupsnelis druskos ir pipirų;
  • 2 šaukštai aliejaus;
  • 3 skiltelės česnako;
  • čiobrelių šakelę;
  • 2 šaukštai citrinos sulčių;
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus.

Paruošimas:

  1. Menkės filė nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, pagardinkite druska ir pipirais. Apverskite ir tą patį padarykite iš kitos pusės.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Kai įkais, sudėkite filė, kepkite 5 minutes, tada apverskite ir apkepkite iš kitos pusės. Į keptuvę supilkite aliejų.
  3. Nulupkite česnaką ir sutrinkite skilteles dideliu peiliu arba presu. Sudėkite jas į keptuvę ir kepkite kartu su žuvimi. Įdėkite šakelę čiobrelių.
  4. Sumažinkite kaitrą. Kepkite dar 2-3 minutes. Apšlakstykite keptuvėje esančiu aliejumi filė.
  5. Išspauskite citrinos sultis ant žuvies.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...

Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...

Arbūzas suvyniotas į plėvelę

Kaip išsirinkti sultingą ir saldų arbūzą? Šių 5 ženklų pardavėjai jums niekada neatskleis

Vasaros karštis. Milžiniška krūva žalių, dryžuotų arbūzų turguje ar prekybos centre. Jūs...

Dūmai iš šašlykinės

Kodėl kepdamas šašlykus ant žarijų beriu druską: dalinuosi naudingu patarimu

Paruošti skanų, sultingą ir tolygiai iškeptą šašlyką ant žarijų – tai visas...