Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip marinuoti svogūnus kepsniams ir salotoms
Maistas / Gėrimai

Kaip marinuoti svogūnus kepsniams ir salotoms

Puikus marinuotų svogūnų receptas
Dalintis

Marinuoti svogūnai puikiai tinka prie ant grotelių keptos mėsos ar žuvies, taip pat jie puikiai tinka salotoms gardinti. Štai kaip pasigaminti marinuotų svogūnų, kad jie būtų minkšti, sultingi ir skanūs, o kartu išlaikytų malonų traškumą.

Marinatui paruošti reikės šių ingredientų:

  • 1 stiklinės vandens;
  • 2 valgomųjų šaukštų acto (tinka obuolių sidro actas arba paprastas actas 9%);
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus;
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 2-3 vidutinio dydžio svogūnai (galite naudoti paprastus svogūnus arba aromatingesnius salotinius svogūnus).

Kaip gaminti:

  1. Ištirpinkite cukrų ir druską šiltame vandenyje. Įpilkite acto ir gerai išmaišykite.
  2. Svogūnus supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais (salotoms – kubeliais). Sudėkite svogūnus į tinkamą indą.
  3. Užpilkite svogūnus marinatu taip, kad jie būtų visiškai apsemti skysčio. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens.
  4. Palikite svogūnus marinuotis kambario temperatūroje apie 1 valandą.
  5. Po 60 minučių paragaukite svogūnus. Jei skonis jus tenkina, galite marinatą nusunkti, jei norite daugiau rūgštelės, palikite svogūnus marinuotis dar 30 minučių.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...

Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...

Arbūzas suvyniotas į plėvelę

Kaip išsirinkti sultingą ir saldų arbūzą? Šių 5 ženklų pardavėjai jums niekada neatskleis

Vasaros karštis. Milžiniška krūva žalių, dryžuotų arbūzų turguje ar prekybos centre. Jūs...

Dūmai iš šašlykinės

Kodėl kepdamas šašlykus ant žarijų beriu druską: dalinuosi naudingu patarimu

Paruošti skanų, sultingą ir tolygiai iškeptą šašlyką ant žarijų – tai visas...