Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Švelnus malonumas jūsų gomuriui: kokosų sūrio pyragas su sūdyta karamele
Maistas / Gėrimai

Švelnus malonumas jūsų gomuriui: kokosų sūrio pyragas su sūdyta karamele

Sūrio pyragas su sūria karamele
Dalintis

Šis pyragas savo sodriu skoniu ir kreminės tekstūros konsistencija jus tikrai pakerės. O jei dar pridėsite tropinių kokosų ir sūdytos karamelės natų, gausite ne šiaip sūrio pyragą, o tikrą kulinarinį stebuklą!

Sūrio pyragas su sūria karamele ir kokosais

Klasikinis sūrio pyragas su sūria karamele

Sudedamosios dalys

Sūrio pagrindui:

  • 200 g sausainių (pvz., džiūvėsėlių);
  • 100 g ištirpinto sviesto;
  • 500 g kreminio sūrio;
  • 200 ml kokosų pieno;
  • 100 gramų cukraus;
  • 50 g kokosų drožlių;
  • 1 arbatinį šaukštelį vanilės ekstrakto;
  • 3 dideli kiaušiniai.

Sūdytai karamelei:

  • 200 gramų cukraus;
  • 90 g sviesto;
  • 120 mililitrų grietinėlės (33 % riebumo).

Paruošimas

  1. Sausainius sumalkite iki trupinių.
  2. Sumaišykite juos su ištirpintu sviestu iki vientisos masės.
  3. Sudėkite mišinį į kepimo formą, tolygiai paskirstykite ir prispauskite.
  4. Padėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.
  5. Kreminį sūrį sumaišykite su cukrumi ir vanilės ekstraktu iki vientisos masės.
  6. Palaipsniui įmaišykite kiaušinius.
  7. Sudėkite kokosų pieną ir kokosų drožles ir atsargiai išmaišykite šaukštu.
  8. Supilkite įdarą ant atvėsusio pagrindo ir kepkite 160 °C temperatūros orkaitėje apie 1 valandą arba kol sūrio pyragas taps standus.
  9. Puode ant vidutinės kaitros ištirpinkite cukrų iki auksinės spalvos, būtinai maišykite, kad cukrus nesudegtų.
  10. Sudėkite sviestą ir atsargiai maišykite, kol ištirps.
  11. Nuolat maišydami pamažu supilkite grietinėlę. Virkite karamelę, kol ji taps tiršta.
  12. Nuimkite nuo kaitros.
  13. Sūrio pyragą atvėsinkite iki kambario temperatūros, tada bent 4 valandas palaikykite šaldytuve.
  14. Prieš patiekiant sūrio pyragą apšlakstykite sūdyta karamele ir apibarstykite kokoso drožlėmis.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....