Obuoliai yra tikras atradimas, kai kalbama apie kepinius. Šiek tiek kulinarinės magijos ir arbatos gėrimas bus visai kitokio lygio.
Obuolių keksiukai visada yra gera išeitis, kai reikia greitai paruošti ką nors skanaus prie arbatos. Juos lengva pagaminti, todėl į procesą tikrai galite įtraukti vaikus, nes tai labai smagu!
Obuolių keksiukai
Sudedamosios dalys:
- 2 smulkiai supjaustyti obuoliai;
- 2 puodeliai miltų (persijotų);
- šaukštelis kepimo miltelių;
- 1/2 arbatinio šaukštelio sodos;
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos;
- 100 g ištirpinto sviesto;
- 3/4 puodelio cukraus;
- 2 kiaušiniai;
- pusė stiklinės pieno;
- šaukštelis vanilės.
Paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
- Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
- Atskirai išsukite sviestą ir cukrų iki purumo.
- Toliau plakant tešlą įmuškite kiaušinius.
- Į sviestą supilkite pieną ir vanilę.
- Palaipsniui sumaišykite sausus ir šlapius ingredientus iki vientisos masės.
- Sudėkite obuolius ir dar kartą gerai išmaišykite.
- Tešlą sudėkite į silikonines keksiukų formeles, pripildydami jas iki 3/4.
- Kepkite keksiukus 15-17 minučių, tikrinkite, ar jie iškepę, dantų krapštuku.
- Keksiukus patiekite atvėsusius.