Vištų kiaušiniai yra vienas seniausių maisto produktų. Prieš tūkstantį metų žmonės valgė vištų ir putpelių kiaušinius. Ir net šiandien kiaušinius sunku pakeisti kažkuo kitu. Kuo skiriasi kaimiški kiaušiniai nuo parduotuvėje pirktų kiaušinių?
Skirtumą pastebėti nesunku: kaimiški kiaušiniai turi gražų oranžinį trynį. Pasirodo, jis toks ryškus dėl vištų lesinamo įvairaus augalinio maisto. Tokiuose kiaušiniuose yra daugiau vitaminų ir naudingų makro- ir mikroelementų.
Deja, paukštynai atsižvelgė į šią savybę ir į pašarus ėmė dėti dažiklių, kad parduotuvėse perkami kiaušiniai būtų patrauklesni, suteikdami tryniui oranžinę spalvą. Tačiau tokie kiaušiniai mažai naudingi.
Be neabejotinos kaime laikomų kiaušinių naudos, yra ir kitų privalumų:
- paukščiai gyvena natūraliomis sąlygomis, atvirame ore ir laisvai, o ne ankštuose narvuose;
- kiaušiniuose nėra jokių dažiklių, augimo stimuliatorių ar antibiotikų;
- paukščiai gauna natūralaus lesalo: žolės, grūdų ir kitų javų.
Pirkti natūralių ūkių kiaušinius ne tik skanu, bet ir sveika!