Virtas bulves galima vadinti universaliu garnyru, jos tinka prie mėsos, žuvies, vištienos ir daržovių. Tiesą sakant, galite jas patiekti su paprastu sviestu ir jos vis tiek bus skanios.
Vienintelis trūkumas yra tas, kad bulvių virimo procesas užima daug laiko, kuris paprastai priklauso nuo šakniavaisių rūšies. Šiuo atveju į pagalbą ateis kulinarinės paslaptys. Jos leidžia sutrumpinti virtų bulvių virimo laiką beveik tris kartus.
Pirmiausia pabandykite nuluptas ir nuplautas daržoves supjaustyti nedideliais kubeliais. Tada supjaustytas bulves užpilkite verdančiu vandeniu ir pastatykite ant viryklės.
Kai vanduo užvirs, į vandenį įpilkite šiek tiek aliejaus – galite naudoti bet kokį, sviestą arba augalinį aliejų (bet sviestas bus skanesnis), ir pagal skonį įberkite druskos.
Dėl aliejaus vandens paviršiuje susidarys plėvelė, kuri veiks kaip papildomas dangtis. Dėl to temperatūra keptuvėje bus šiek tiek aukštesnė nei verdant bulves įprastu būdu, o tai reiškia, kad patiekalo turinys greičiau pasieks parengties būseną.
Bulvės bus visiškai išvirtos per dešimt minučių ant silpnos ugnies.