Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip išsirinkti prinokusį arbūzą: ūkininkas atskleidžia paslaptis

1 min. skaitymo

Rinkdamiesi arbūzą daugybė žmonių pasikliauja liaudiškais metodais. Arbūzų ūkio savininkas papasakojo keletą būdų, kaip atpažinti gerą, prinokusį arbūzą.

Reikia atidžiai ieškoti gelsvos dėmės ant arbūzo. Jei arbūzas prinokęs, jis yra šviesios, kreminės arba sviesto geltonumo spalvos. O šviesiai žalia arba balta dėmė rodo, kad jis nėra prinokęs.

Taip pat patariama įvertinti arbūzo svorį. „Jis turėtų būti sunkus pagal savo dydį, nes arbūzą sudaro 92 proc. vandens. Jei nesate tikri, paimkite kitą tokio pat dydžio arbūzą. Tas, kuris atrodo sunkesnis, tikriausiai yra prinokęs”, – priduria ūkininkas.

Yra tiesos ir daug kam žinomame metode, pagal kurį arbūzą reikia pabarškinti: „Prinokęs arbūzas skleis prislopintą tuščiavidurį garsą. Neprinokęs bus aukštesnis ir skambesnis”.

Tobulas arbūzas

Yra ir kitų arbūzų sunokimo nustatymo būdų:

Atkreipkite dėmesį į rudas linijas ant augalo šono, kurios primena voratinklius. Nors tai nėra moksliškai įrodyta, manoma, kad tokios linijos gali atsirasti dėl apdulkinimo. Atitinkamai kuo daugiau tokių linijų – tuo saldesnis arbūzas.

Ūkininkas pataria pirkti arbūzus sezono metu – maždaug nuo balandžio iki rugsėjo mėnesio – ir rinktis tokius, kurie neturi didelių įpjovimų ir įdubimų. Nuskintus arbūzus galima laikyti apie tris-keturias savaites.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus