Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl uogienė stiklainiuose pelyja: kodėl taip atsitinka?

1 min. skaitymo

Šaltuoju metų laiku daugelis žmonių mėgsta mėgautis uogiene, kuri buvo pagaminta dar vasarą. Kartais atidarius uogienės dangtelį galime išvysti pelėsį. Kodėl jis ten atsirado ir ar galima tokią uogienę valgyti?

Pelėsis gali sukelti daug rimtų virškinimo sistemos ir kvėpavimo takų ligų. Svarbu prisiminti, kad pelėsis, atsiradęs konservuoto maisto stiklainyje, gali jame gyventi ne vienerius metus.

Patariama nevalgyti uogienės, kurioje auga grybelis, antraip galite apsinuodyti.

Ką reikia žinoti, jei uogienės stiklainyje radote pelėsio:

  • Ruošiant uogienę žiemai, ji nebuvo pakankamai ilgai virta, todėl susidarė sąlygos atsirasti pelėsiui;
  • Buvo neteisingai parinktos uogų ir cukraus proporcijos bei santykiai;
  • Blogai apdorotos stiklainio ar pakavimo medžiagos.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
1 Komentaras
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Monika
Monika
prieš 8 mėnesių

Uogienė pelyja, kadangi neatvėsusius stiklainius užsukam dangteliais, susidaro kondensatas, kuris nubėga ant uogienės paviršiaus ir ji pelyja