Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Žuvis po kepimo tampa karti: kulinarinė gudrybė, kuri akimirksniu pašalins kartumą iš patiekalo
Maistas / GėrimaiPatarimai

Žuvis po kepimo tampa karti: kulinarinė gudrybė, kuri akimirksniu pašalins kartumą iš patiekalo

Karti žuvis
Dalintis

Kartais keptos žuvies skonis gali būti kartus. Jeigu taip atsitinka, išmesti paruoštą žuvį nėra geriausia išeitis. Kulinarijos ekspertai pateikė patarimų, kaip ištaisyti šią situaciją.

Kaip pašalinti kartumą iš žuvies?

Visų pirma, žuvis gali būti karti dėl įvairių priežasčių. Pavyzdžiui, nesąžiningi pardavėjai gali parduoti pakartotinai atšildytą žuvį. Kartumas taip pat gali atsirasti, jei žuvis netinkamai apdorojama – tai dažnai būna dėl tulžies, kuri išsilieja iš tulžies pūslės ir patenka ant žuvies mėsos.

Tačiau patiekalą galima išgelbėti. Norint pašalinti kartumą, galima pasinaudoti šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis ir salierais. Susmulkinkite žoleles ir pabarstykite jomis žuvies gabalėlius arba pridėkite jų į žuvies sriubą ar salotas.

Jei kartumas jaučiamas troškintoje žuvyje, rekomenduojama ją dar kartą patroškinti, pridėjus morkų ir svogūnų.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡 0
😕 0
😐 0
🙂 0
😍 0

Dabartinis įvertinimas: Nėra (Iš 0 balsų)

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Zylės tupinčios ant tvoros

Nekaltas paukštelis ar tylus jūsų tvoros naikintojas? Kodėl būtina plauti metalines tvoras

Metalinė tvora – ilgaamžis ir praktiškas pasirinkimas, tačiau ji turi vieną silpnybę,...

Dūmai iš šašlykinės

Kodėl kepdamas šašlykus ant žarijų beriu druską: dalinuosi naudingu patarimu

Paruošti skanų, sultingą ir tolygiai iškeptą šašlyką ant žarijų – tai visas...

Tokia mėsa ne kiekvienam

Prabangos viršūnė: kilogramas šios jautienos kainuoja 500 eurų – atskleidžiame, kodėl ji ne kiekvienam

Jautiena yra puikus aukštos kokybės baltymų, geležies ir B grupės vitaminų šaltinis....

Kepsninės anglys

Kaip greitai uždegti grilį: paprastas būdas su servetėlėmis ir aliejumi

Vasaros vakarai kieme, draugų susibūrimai ir šeimos šventės neįsivaizduojamos be kvapnių patiekalų...