Vartojant tokius produktus organizmas prisotinamas būtinų vitaminų ir mineralų. Juos galima vartoti bet kuriuo metų laiku. Jie ypač populiarūs žiemą. Tačiau kyla klausimas, ar juose yra kokių nors maistinių medžiagų? Taip, bet tik tų, kurios nebuvo apdorotos cheminėmis medžiagomis. Kaip atpažinti kokybišką produktą?
Razinos
Geriau pirmenybę teikti tamsios spalvos veislėms. Šviesios razinos nėra tokios sveikos. Net ir šviesios vynuogės džiūdamos patamsėja. Norėdami išsaugoti šviesią spalvą, gamintojai deda fiksatorių, o tai ir yra chemija.
Perkant razinas patartina uogą padalyti per pusę, kad įsitikintumėte, jog viduje nėra kenkėjų lervų. Jei vis dar abejojate dėl produkto kokybės, razinas užpilkite šiltu pienu, palaikykite 10-15 minučių, nuplaukite vandeniu ir išdžiovinkite. Pienas pašalins iš produkto kenksmingas chemines medžiagas.
Slyvos
Pirmenybę reikėtų teikti juodoms džiovintoms slyvoms, kurios šiek tiek blizga, yra mėsingos ir tvirtos tekstūros. Ruda spalva rodo, kad perdirbimo procesas buvo atliktas netinkamai. Stenkitės vengti aštraus kvapo džiovintų slyvų, nes tokiu atveju slyvos buvo džiovinamos cheminiu būdu – skystais dūmais, iš kurių susidaro kancerogeninės medžiagos.
Kaip ir razinų atveju, džiovintas slyvas galite apdoroti namuose, jei vis dėlto susidūrėte su vienu iš nekokybiško produkto požymių. Tam džiovintas slyvas penkias minutes užpilkite karštu vandeniu, tada gerai nuplaukite tekančiu vandeniu.
puikus patarimai