Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kiek cukraus dėti į uogienę: kokios klaidos daromos?

1 min. skaitymo

Daugelis žmonių gamindami uogienę laikosi įprastų cukraus ir vaisių proporcijų – 1:1. Tačiau tai yra klaida.

Gaminant braškių uogienę tokios proporcijos ne visada tinka. Šiuo atveju svarbu atsižvelgti į uogų saldumą ir sultingumą. Jei uogos saldžios, galite naudoti 1:0,7 santykį.

Jei uogos ne tokios saldžios, bet sultingos, gausis daug sirupo, jį reikės virti arba tirštinti pridedant daugiau cukraus. Šiuo atveju ilgas virimas uogienei naudos neduos, bus daug sirupo – uogienės išvaizda nebus tobula.

Kaip tirštiklį (kaip išeitį) galima naudoti ne cukrų, o pektiną.

Kartais į braškes galima dėti mažiau cukraus nei įprastai, kad gautumėte 1:0,5 santykį. Tokiu atveju uogienę laikykite šaldytuve.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus