Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kiaušinių purtymas prieš virimą: kodėl tai reikia daryti ir kaip tai veikia?

1 min. skaitymo
Kiaušinių purtymas prieš virimą / Nuotr. sugeneruota DI

Profesionalūs virėjai prieš virdami vištų kiaušinius dažnai juos papurto. Tačiau kokia tokių veiksmų prasmė?

Tokie veiksmai, ekspertų teigimu, labai supaprastins maisto gaminimo procesą. Jei prieš kepant kiaušinį gerai suplaksite, nekils problemų dėl lukšto pašalinimo. Jį galima nulupti be vargo ir nepažeidžiant baltymo. Todėl prieš dedant kiaušinius į verdantį vandenį tikrai verta juos gerai suplakti.

Kulinarai taip pat priminė, kad į vandenį reikėtų įberti šaukštą druskos, kad verdant kiaušinių lukštai nesutrūkinėtų, o po virimo kiaušinius reikėtų atvėsinti šaltame, lediniame vandenyje.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus