Šiuo metų laiku diena be arbatos tiesiog neįmanoma. Šis gėrimas garsėja šildančiomis savybėmis ir suteikia nepakartojamo jaukumo. Populiariausias priedas prie arbatos yra citrina, tačiau yra daugybė kitų variantų.
Ką dėti į arbatą?
Visi žino gerą arbatos draugą – medų. Jis pagerina gėrimo skonį ir pasižymi priešuždegiminiu bei raminamuoju poveikiu. Šaldytuve tikriausiai turite ir imbiero – jame yra stiprių priešuždegiminių savybių turinčių medžiagų, kurios palaiko imuninę ir virškinimo sistemas.
Putinų arbata taip pat turi gerą poveikį imuninei sistemai. Jai dažniausiai naudojamos svarainių sultys, tačiau tokiose sultyse dažnai būna daug cukraus. Geriausia svarainius dėti kaip citriną – tiesiog supjaustykite nedidelį gabalėlį vaisiaus ir įpilkite jo į gėrimą.
Taip pat galima svarainio gabalėlį apibarstyti cukrumi, palikti 15 minučių, kad išsiskirtų sultys, ir tada įpilti į arbatą. Kitas ypatingas ingredientas yra mėtos. Gėrimas su mėtomis mažina stresą, nuovargį ir suteikia energijos.
Juodoji arbata su mėtomis (receptas)
Laikas: 15 minučių
Porcijos: 1
Ingredientai:
- 1 arbatinis šaukštelis juodosios arbatos;
- 250 mililitrų vandens;
- 2-3 šakelės šviežių mėtų;
- 1 arbatinis šaukštelis medaus arba cukraus (nebūtina).
Paruošimas:
- Užvirinkite vandenį.
- Į arbatinuką arba puodelį sudėkite juodąją arbatą ir mėtas. Užpilkite verdančiu vandeniu ir uždenkite.
- Palaikykite 5-7 minutes, kad arbata atskleistų savo skonį.
- Jei pageidaujate, saldumo suteikia medus arba cukrus.