Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Du ingredientai kepimo metu ir bulvės taps auksinės spalvos bei dar kvapnesnės
Maistas / GėrimaiPatarimai

Du ingredientai kepimo metu ir bulvės taps auksinės spalvos bei dar kvapnesnės

Pjaustytos bulvės ant medinės lentelės su peiliu, paruoštos gaminimui arba kepimui virtuvėje.
Dalintis

Daugelis žmonių yra įpratę tiesiog virti bulves vandenyje ir įberti druskos, tačiau patyrę virėjai elgiasi kitaip. Norėdami patiekalui suteikti ypatingo skonio, jie į keptuvę prideda papildomų ingredientų ir taip pažįstamą patiekalą paverčia kulinariniu šedevru.

Virtuvės šefai pasidalijo paslaptimis, kaip virtas bulves padaryti skanesnes ir aromatingesnes. Neįprasti priedai suteikia šakniavaisinei daržovei naują tekstūrą ir sodrumą.

Kad bulvės įgautų gražią geltoną spalvą, virimo metu į vandenį įberkite ciberžolės.

Į vandenį taip pat galite įberti česnako, kad būtų gardesnis skonis. Ir nors ciberžolę geriau dėti virimo pabaigoje, maždaug po dešimties minučių, česnaką įdėkite iš karto kaip tik įdedate bulves.

Dar vienas patarimas: kad bulvės greičiau išvirtų, į verdantį vandenį įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Jis vandens paviršiuje sukuria plėvelę, kuri padeda išlaikyti šilumą ir pagreitina virimo procesą.

Be to, aliejus suteiks bulvėms minkštesnę tekstūrą ir šiek tiek blizgesio. Tiesiog įpilkite 1-2 arbatinius šaukštelius į keptuvę. Tai paprastas būdas, kuris ne tik sutaupo laiko, bet ir pagerina patiekalo skonį.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Ką daryti, jei užstrigo kortelė

Bankomatas „prarijo“ kortelę? 3 minučių triukas, žinokite, ką daryti

Ko gero, kiekvienas, stovintis prie bankomato, jaučia tą mažą nerimo „kirminuką”: o...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Baisus kvapas iš šiukšlių dėžės

Atsitiktinai atradau triuką, dėl kurio iš šiukšliadėžės dingo nemalonus kvapas. Nusprendžiau pasidalinti šiuo tobulu „triuku”

Žinote tą jausmą, kai atidarote šiukšliadėžę ir… na, geriau to net neaprašinėsiu....