Daugelis žmonių yra įpratę tiesiog virti bulves vandenyje ir įberti druskos, tačiau patyrę virėjai elgiasi kitaip. Norėdami patiekalui suteikti ypatingo skonio, jie į keptuvę prideda papildomų ingredientų ir taip pažįstamą patiekalą paverčia kulinariniu šedevru.
Virtuvės šefai pasidalijo paslaptimis, kaip virtas bulves padaryti skanesnes ir aromatingesnes. Neįprasti priedai suteikia šakniavaisinei daržovei naują tekstūrą ir sodrumą.
Kad bulvės įgautų gražią geltoną spalvą, virimo metu į vandenį įberkite ciberžolės.
Į vandenį taip pat galite įberti česnako, kad būtų gardesnis skonis. Ir nors ciberžolę geriau dėti virimo pabaigoje, maždaug po dešimties minučių, česnaką įdėkite iš karto kaip tik įdedate bulves.
Dar vienas patarimas: kad bulvės greičiau išvirtų, į verdantį vandenį įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Jis vandens paviršiuje sukuria plėvelę, kuri padeda išlaikyti šilumą ir pagreitina virimo procesą.
Be to, aliejus suteiks bulvėms minkštesnę tekstūrą ir šiek tiek blizgesio. Tiesiog įpilkite 1-2 arbatinius šaukštelius į keptuvę. Tai paprastas būdas, kuris ne tik sutaupo laiko, bet ir pagerina patiekalo skonį.
Parašyti komentarą