Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Karamelinės spurgos: dabar dietos nesilaikykite, išsikepkite skanių spurgų
Maistas / Gėrimai

Karamelinės spurgos: dabar dietos nesilaikykite, išsikepkite skanių spurgų

Karamelinės spurgos
Dalintis

Ar ketinate pradėti dietą? Prieš tai pasigaminkite šių neįtikėtinai skanių karamelinių spurgų! Jos patiks visai šeimai ir taps puikiu desertu bet kuriai progai.

Skanių karamelinių spurgų receptas

Tešlai:

  • Šiltas pienas – 100 g
  • Sausos mielės – 1,5 šaukštelio
  • Kvietiniai miltai – 260–300 g
  • Druska – 0,5 šaukštelio
  • Cukrus – 50 g
  • Vištienos kiaušiniai – 1 vnt
  • Sviestas – 50 g
  • Vaniliniam kremui:
  • Pienas – 300 g
  • Vištienos kiaušiniai – 1 vnt
  • Kukurūzų krakmolas – 20 g
  • Vanilinis cukrus – 8 g
  • Cukrus – 30 g

Karamelei:

  • Cukrus – 200 g
  • Vanduo – 100 ml

 

Gaminimo eiga:

1. Tešla:

Dubenyje sumaišykite šiltą pieną, sausas mieles, cukrų, druską, kiaušinį ir miltus. Įpilkite ištirpintą sviestą.
Minkykite, kol tešla taps minkšta ir nelips prie rankų. Jei reikia, įberkite daugiau miltų.
Paruoštą tešlą sudėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje, kol pakils (apie 1–1,5 val.).

2. Kekselių formavimas ir kepimas:

Pakilusią tešlą iškočiokite iki maždaug 1 cm storio.
Išpjaukite apskritimus, naudodami stiklinę ar specialią formelę.
Palikite tešlą dar 10–15 minučių, kad šiek tiek pakiltų.
Kepkite apskritimus įkaitintame aliejuje (170–180 °C) po 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.

3. Vanilinis kremas:
Dubenyje plaktuvu sumaišykite kiaušinį, cukrų, kukurūzų krakmolą ir vanilinį cukrų.
Kaitinkite pieną, kol jis beveik užvirs, tada atsargiai įmaišykite į paruoštą kiaušinių masę.
Grąžinkite viską į puodą ir virkite ant nedidelės ugnies, nuolat maišydami, kol kremas sutirštės.
Atvėsinkite, uždenkite kremą maistine plėvele taip, kad plėvelė liestųsi su paviršiumi.

4. Karamele:
Puode sumaišykite cukrų ir vandenį. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol karamelė pasieks 170–175 °C (ji taps sodrios gintarinės spalvos).
Atsargiai merkite spurgų viršų į karamelę.

5. Užbaigimas:
Atvėsus spurgoms įdarykite vaniliniu kremu, naudodami konditerinį maišelį.
Patiekite ir mėgaukitės šiuo desertu su traškiu karamelės sluoksniu!

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...

Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...