Ar ketinate pradėti dietą? Prieš tai pasigaminkite šių neįtikėtinai skanių karamelinių spurgų! Jos patiks visai šeimai ir taps puikiu desertu bet kuriai progai.
Skanių karamelinių spurgų receptas
Tešlai:
- Šiltas pienas – 100 g
- Sausos mielės – 1,5 šaukštelio
- Kvietiniai miltai – 260–300 g
- Druska – 0,5 šaukštelio
- Cukrus – 50 g
- Vištienos kiaušiniai – 1 vnt
- Sviestas – 50 g
- Vaniliniam kremui:
- Pienas – 300 g
- Vištienos kiaušiniai – 1 vnt
- Kukurūzų krakmolas – 20 g
- Vanilinis cukrus – 8 g
- Cukrus – 30 g
Karamelei:
- Cukrus – 200 g
- Vanduo – 100 ml
Gaminimo eiga:
1. Tešla:
Dubenyje sumaišykite šiltą pieną, sausas mieles, cukrų, druską, kiaušinį ir miltus. Įpilkite ištirpintą sviestą.
Minkykite, kol tešla taps minkšta ir nelips prie rankų. Jei reikia, įberkite daugiau miltų.
Paruoštą tešlą sudėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje, kol pakils (apie 1–1,5 val.).
2. Kekselių formavimas ir kepimas:
Pakilusią tešlą iškočiokite iki maždaug 1 cm storio.
Išpjaukite apskritimus, naudodami stiklinę ar specialią formelę.
Palikite tešlą dar 10–15 minučių, kad šiek tiek pakiltų.
Kepkite apskritimus įkaitintame aliejuje (170–180 °C) po 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.
3. Vanilinis kremas:
Dubenyje plaktuvu sumaišykite kiaušinį, cukrų, kukurūzų krakmolą ir vanilinį cukrų.
Kaitinkite pieną, kol jis beveik užvirs, tada atsargiai įmaišykite į paruoštą kiaušinių masę.
Grąžinkite viską į puodą ir virkite ant nedidelės ugnies, nuolat maišydami, kol kremas sutirštės.
Atvėsinkite, uždenkite kremą maistine plėvele taip, kad plėvelė liestųsi su paviršiumi.
4. Karamele:
Puode sumaišykite cukrų ir vandenį. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol karamelė pasieks 170–175 °C (ji taps sodrios gintarinės spalvos).
Atsargiai merkite spurgų viršų į karamelę.
5. Užbaigimas:
Atvėsus spurgoms įdarykite vaniliniu kremu, naudodami konditerinį maišelį.
Patiekite ir mėgaukitės šiuo desertu su traškiu karamelės sluoksniu!
Parašyti komentarą