Pamirškite vandenį ir puodą! Kiaušinius „išvirti/iškepti” galite ir orkaitėje. Šis netikėtas būdas ne tik paprastas, bet ir turi savų privalumų.
Kiaušinienė, omletas, Benedikto kiaušiniai… Yra daugybė būdų mėgautis kiaušiniais – puikiu baltymų, vitaminų ir mineralų šaltiniu. Juose gausu cholino, svarbaus nervų sistemai, ir biotino, skatinančio kolageno gamybą. Dažniausiai kiaušinius verdame vandenyje, tačiau orkaitė gali būti puiki alternatyva.
Ar galima kiaušinius kietai „išvirti/iškepti” orkaitėje?
Taip! Nors kiaušiniai nebus verdami vandenyje, orkaitės karštis atliks tą patį darbą – iškeps kiaušinius nepažeisdamas lukšto.
Kokie orkaitės privalumai?
Kepant kiaušinius orkaitėje, sumažėja tikimybė, kad aplink trynį susidarys žalias žiedas. Tai atsitinka verdant vandenyje, kai dėl per ilgo virimo sieros junginiai baltyme reaguoja su geležimi trynyje. Be to, orkaitėje vienu metu galite iškepti daug kiaušinių, jie nesiliečia vienas su kitu, todėl nesuskyla. Galiausiai, daugelis teigia, kad orkaitėje keptus kiaušinius lengviau nulupti.
Ar skiriasi orkaitėje keptų ir virtų kiaušinių skonis?
Kepant orkaitėje, baltymas įgauna tolygesnę ir švelnesnę tekstūrą, todėl lengviau atsiskiria nuo lukšto.
Kaip kepti kiaušinius orkaitėje?
Tai labai paprasta:
- Sudėkite kiaušinius į kepimo indą, skardą su kraštais arba groteles.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
- Kepkite kiaušinius 20 minučių, išimkite ir panardinkite į dubenį su šaltu vandeniu.
- Atvėsinkite ir nulupkite.
Galima eksperimentuoti su kepimo laiku ir temperatūra. Pavyzdžiui, kai kurie kepėjai rekomenduoja kepti 10 minučių, o tada išjungti orkaitę ir palikti kiaušinius „subręsti” – taip jie bus mažiau sausi.
Stebuklas. Kiaušai išvirė nuo temperaturos. Sacharoj smėlyje kepa. Parašykit receptą
Bet gali gi iš kiausiuku issiperdet visciukai