Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.
Svogūnai yra neatsiejamas daugelio patiekalų ingredientas, tačiau nedaugelis susimąsto, kad juos valgyti galima neteisingai. Svogūnai yra ne tik skani daržovė, bet ir tikras...
Kodėl turėtumėte dažniau valgyti žaliuosius žirnelius: mitybos specialistų komentaras. Mažyčiuose žaliuose žirneliuose yra įspūdingas kiekis maistinės naudos. Mitybos specialistai pasidalijo savo rekomendacijomis, kaip...
Kiekvienas žmogus bent kartą gyvenime yra patyręs emocinį perdegimą. Fizinis išsekimas atsiranda dėl profesinės veiklos ir nepakankamo poilsio. Blogiausia, kai prasideda lėtinis nuovargis,...
Vos šaukštelis ar valgomasis šaukštas šviežio imbiero suteiks jam būdingą aštrų skonį, pasižymintį saldžiomis, pipirinėmis ir citrusinėmis natomis vienu metu. Imbieras randamas viso...
Pavasaris – ir įkvepiantis, ir aktyvus metas, bet kartu ir laikotarpis, kai po žiemos vis dar jaučiama apatija, bejėgiškumas, miego ir apetito problemos....
Pasak dietologų, vakarienės metu reikia atsisakyti riebaus maisto, dešrelių, pyragaičių ir saldumynų. Mėsa (kiauliena, jautiena) virškinama keturias-penkias valandas. Sunkus maistas neleis organizmui pailsėti...
Daugelis vyrų, sulaukę 30 metų, pradeda stebėtis, kad dėl nežinomų priežasčių pradeda augti pilvas. Tačiau priežastys yra gana aiškios. Su amžiumi sulėtėja medžiagų...
Prasidėjus vasarai ar tiesiog šiltajam sezonui, šašlykai, kepsniai ir kiti ant anglių ruošiami mėsos skanėstai daugeliui žmonių tampa šventiniu patiekalu. Gydytojai perspėja ir...
Cukrus, nors ir yra svarbus energijos šaltinis, tačiau vartojamas dideliais kiekiais gali turėti neigiamą poveikį sveikatai. Cukraus perteklius gali sukelti nutukimą, diabetą, širdies...