Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Bitininkas papasakojo, kaip atskirti natūralų medų nuo padirbto

1 min. skaitymo
tikras lietuviskas medus

Tam tikru atveju nepirkite iš karto trijų litrų stiklainio iš nepatikrintos prekybos vietos, bet pasiimkite majonezo stiklainį, kad jį išbandytumėte ir atliktumėte eksperimentus. Medų galite išbandyti naudodami paprastą duonos gabalėlį. Panardinkite ją į įsigytą medų 10-12 minučių – jei jis suminkštės, vadinasi, nusipirkote paprastą sirupą, o natūraliame meduje duona sukietės.

Kaip atskirti natūralų medų nuo padirbto?

medaus surinkimas is aviliu

Vandeniu atskiestas medus ant popieriaus lapo paliks skystų dėmių arba ištekės, tačiau geroji medaus medžiaga liks vietoje. Panardinkite įkaitintą peilio galiuką į medų, jeigu tai tikras medus ant peilio galiuko nieko neliks, o ant falsifikuoto produkto liks sudegusio cukraus sluoksnis (kaip gaminant naminius ledinukus). Arbatinį šaukštelį medaus atskieskite puse stiklinės karšto vandens: nekokybiškas medus visiškai neištirps, o jei į gautą skystį įpilsite truputį spirito, jis taps drumstas.

Jei įpilsite acto, gali susidaryti burbuliukų, kurie yra tikras ženklas, kad medus buvo sumaišytas su kreida. Paskutinis būdas – užlašinti lašelį medaus su žiupsneliu krakmolo. Geriausia, jei balti milteliai liktų kaip atskiras sluoksnis, tačiau dirbtinai sumaišytas medus tikrai su jais kaip nors sureaguos.


Taip pat skaitykite:

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus