Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šis ingredientas pagerins bet kurį patiekalą: kodėl į maistą dedama citrinos rūgšties

2 min. skaitymo

Pigus, nepastebimas, bespalvis ir bekvapis, o kartu ir neįtikėtinai naudingas organizmui – visa tai apie citrinos rūgštį. Daugelis šeimininkių šį prieskonį naudoja tik gamindamos desertus. Tiesą sakant, citrinų rūgštis daugeliui pažįstamų maisto produktų gali suteikti naują skonį.

Citrinų rūgšties naudojimas gaminant maistą

  • Šie milteliai naudojami konservavimui kaip acto pakaitalas. Baigiant virti, prieš pilant marinatą, į 1 litrą įpilama ketvirtis arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties. Prieskoniai suteikia skoniui lengvą ir švelnų rūgštumą. Rūgšties dedama ir į uogienes, kompotus, uogienes – ji neleidžia rūgti.
  • Citrinų rūgštis yra puikus mėsos marinatas. Jis ne tik suminkština kiaulieną ir jautieną, bet ir suteikia lengvo rūgštumo. Įpilkite 1/4 šaukšto rūgšties vienam kilogramui mėsos ir tolygiai paskirstykite. Palikite marinuotis 1 valandą ir pradėkite kepti.
  • Į barščius įpilkite citrinos rūgšties , kad patiekalas šiek tiek parūgštėtų. Be to, rūgštis išsaugos ir ryškią sodrią barščių spalvą.
  • Šis prieskonis plačiai naudojamas desertuose. Į glajų, saldžią grietinėlę ar ištirpintą šokoladą įberkite nedidelį žiupsnelį citrinos rūgšties. Desertas taps mažiau saldus ir įgaus įdomų poskonį.
  • Citrinų rūgštis yra būtinas naminių padažų ingredientas . Prieskoniai dedami į majonezą, kečupą, pomidorų padažą. Taip padažas bus švelniai rūgštus ir prailgins jo galiojimo laiką.
  • Citrinų rūgštis įmaišoma į desertų, sausainių ir bandelių tešlą. Biskvitas su citrinos rūgštimi sužibės naujais skoniais.

Citrinų rūgštis: kontraindikacijos

Nors šis universalus prieskonis daugeliu atvejų padeda, neturėtumėte juo piktnaudžiauti. Citrinų rūgštis gali sukelti rėmenį, skrandžio ir stemplės nudegimus, kariesą. Nedėkite prieskonių į maistą žmonėms, sergantiems gastritu, pankreatitu, inkstų ir žarnyno ligomis.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus