Duona yra praktiškai nepakeičiamas produktas ant stalo, turintis ilgą istoriją ir įvairias regionines tradicijas. Ji valgoma su daugeliu patiekalų ryte, pietums ir vakarienei. Tačiau vieno produkto jokiu būdu negalima derinti su duona. Tuo įsitikinusi gydytoja Elena Malysheva.
Televizijos laidos „Gyventi sveikai!“ vedėja pažymėjo, kad ypač parmezano, vieno iš garsiausių ir seniausių itališkų sūrių, negalima valgyti su duona. Šis kietasis, ilgai brandintas sūris, gaminamas iš karvės pieno, pasižymi sudėtingu, sodriu skoniu ir yra vertinamas dėl savo unikalumo. Daktarė Malysheva teigia, kad sūris yra atskiras produktas, kuriam nereikia maisto priedų, ypač tokių, kurie gali užgožti jo subtilų skonį.
„Jokios duonos. Niekas nevalgo sūrio su duona. Tai nusikaltimas prieš sūrį“, – pabrėžė Malysheva. Ji argumentuoja, kad duona gali neutralizuoti ar pakeisti sūrio aromato ir skonio niuansus, todėl mėgavimasis sūriu tampa mažiau pilnavertis.
Be to, pagal televizijos gydytojos teiginius, Italijoje, šalyje, garsėjančioje savo sūrių įvairove ir tradicijomis, sūriai dažnai patiekiami kaip desertas, po pagrindinio patiekalo, siekiant pabrėžti jų individualų skonį. Todėl apie jokį duoną šiuo atveju negali būti kalbos. Sūrio degustavimo tradicijoje dažniau pasitaiko vaisiai, riešutai ar vynas (nealkoholinis? – paliekame spręsti patiems) kaip palydovai, kurie harmoningai papildo sūrio skonį.
Šaltinis: Sports.kz
Jūsų pamineta „gydytoja” Elena malycheva 100 procentinė Putinaitė, ji ir jos laidos tai rusiškų kliedesių kratinys. Taip, kad ponia Sandra būkite atidesne, nesileiskite ruskyno kliedesių.