Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Braškių uogienė „penkias minutes”, kurios nereikia virti: žingsnis po žingsnio receptas
Maistas / Gėrimai

Braškių uogienė „penkias minutes”, kurios nereikia virti: žingsnis po žingsnio receptas

Braškių uogienė stiklainyje
Dalintis

Braškių sezonas tęsiasi, o tai reiškia, kad laikas ruoštis žiemai. Siūlome pasigaminti gardžią uogienę, kuri išsaugo maksimalią uogų naudą sveikatai. Tai braškių uogienės be virimo receptas, kai braškės konservuojamos savo sultyse. Šis būdas leidžia išsaugoti natūralų uogų skonį ir aromatą, taip pat vitaminus, kurie paprastai sunaikinami termiškai apdorojant.

Penkių minučių braškių uogienės receptas, žingsnis po žingsnio

Ingredientai:

  • 1 kg braškių;
  • 250 g cukraus.

Kaip paruošti:

  1. Nuplaukite ir nusausinkite braškes, nulupkite kotelius. Apibarstykite cukrumi. Palikite uogas 8-10 valandų pastovėti kambario temperatūroje.
  2. Kai uogos prisitrauks ir išskirs pakankamai sulčių, sudėkite jas į švarius sterilius stiklainius. Uogas užpilkite likusiomis sultimis.
  3. Uždenkite stiklainius dangteliais ir pastatykite juos į puodą su vandeniu, kad būtų sterilūs. Sterilizuokite stiklainius 10 minučių.
  4. Po sterilizacijos stiklainius uždarykite sandariais dangteliais. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir uždenkite šiltu apklotu, kol jie visiškai atvės. Tai padės papildomai sterilizuoti ir išvengti bakterijų dauginimosi.
  5. Paruoštą braškių uogienę laikykite vėsioje vietoje.

 

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Nuostabus burokėlis

Mano močiutės paslaptis: kodėl ji niekada nevirdavo burokėlių ir kaip paruošdavo skaniausius, kokius esu valgęs

Prisimenu, kaip vaikystėje sukiodavausi virtuvėje pas močiutę – mažoje, bet visada kvepiančioje...

Jautienos kaulų čiulpai

„Riebusis auksas“ vėl grįžta į meniu. Jame gausu kolageno, gerina kaulų sveikatą ir odos išvaizdą

Jautienos kaulų čiulpai, šiandien dar vadinami „riebusis auksas“, sugrįžta į mūsų virtuves....

Agurkai suvynioti į plėvelę

Kodėl ilgavaisiai agurkai parduotuvėse yra supakuoti į plėvelę? Priežastys – dvi, ir jos gali nustebinti

Agurkai – skani ir sveika daržovė, kurią galima valgyti žalią, dėti ant...

Rytinis ritualas – kava

Kavos ritualas turtams pritraukti: paprastas rytinis metodas, galintis pakeisti jūsų finansinę sėkmę

Daugeliui puodelis kavos ryte – tai tiesiog būdas pabusti. Tačiau ar žinojote,...