Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Neįtikėtinai subtilus skonis: makaronai su krevetėmis kreminiame sūrio padaže
Maistas / Gėrimai

Neįtikėtinai subtilus skonis: makaronai su krevetėmis kreminiame sūrio padaže

Skanios krevetės su makaronais ir kreminiu sūriu
Dalintis

Šie makaronai nustebins savo subtiliu skoniu ir įdomiu akcentu – krevetėmis. Beje šis patiekalas puikiai tinka pietums arba vakarienei. Būtinai išbandykite!

Reikės:

  • 250 g makaronų;
  • 1 valg. š. aliejaus;
  • 30 g sviesto;
  • 250 g krevečių (nuluptų, atšildytų);
  • 1-2 skiltelių česnako;
  • špinatai;
  • 250 ml 20% grietinėlės;
  • druskos ir pipirų pagal skonį;
  • 40-50 g parmezano sūrio.

Paruošimas:

  1. Į įkaitintą keptuvę supilkite aliejų, sviestą, susmulkintą česnaką ir nuluptas krevetes. Šiek tiek jas apkepkite. Kepimo laikas priklauso nuo to, ar naudojate virtas, ar žalias krevetes.
  2. Sudėkite špinatus ir troškinkite apie 1 minutę. Įberkite druskos ir pipirų, supilkite grietinėlę ir suberkite tarkuotą parmezaną. Padažą virkite ant silpnos ugnies, maždaug 1-2 minutes po užvirimo.
  3. Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje ir suberkite juos į padažą. Įpilkite šiek tiek vandens, kuriame virė makaronai. Išmaišykite ir virkite dar 1-2 minutes.
  4. Paruoštus makaronus pabarstykite parmezanu ir žolelėmis.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...

Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...