Maistas / Gėrimai

Ką gaminti Kalėdoms?

Kaip ir ką gaminti Šv. Kalėdų stalui

Kalėdoms patariame pasiruošti iš anksto. Iki Šv. Kalėdų liko šiek tiek daugiau nei kelios savaitės, todėl mintys kokiais patiekalais nustebinti artimuosius vis labiau neduoda ramybės.

Kaip atrodo Kalėdiniai stalai šiandien?

Šventinio stalo įvairovė – kalakutai, omarai ir keptas kumpis.  Net 55-60 proc. žmonių perka paukštieną ir ją patieka ant Šv. Kalėdų stalo. 22 proc. žmonių perka žuvį, kurią taip pat patiekia ant stalo. Likęs kiekis žmonių perka kiaulieną, jautieną ir kt.

Daugelyje šalių vienas pagrindinių patiekalų per Šv. Kalėdas – kepta mėsa.

Ant lietuvių šventinio stalo dažnai karaliauja kepta antis, tačiau žmonės noriai gaminasi ir kitus, rečiau išbandomus receptus.

Daug receptų galite rasti šioje receptų svetainėje: https://receptureceptai.lt

 

Taip pat skaitykite

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button