Trumpai ir aiškiai paaiškiname kaip ir kiek laiko reikia virti kiaušinius, kad jie neįtrūktų ir išvirtų minkštai, pusiau kietai ar kietai.
Kaip išvirti kiaušinius, kad jie neįtrūktų?
Dar nevirtus kiaušinius išimkite iš šaldytuvo iš vakaro ar bent jau prieš kelias valandas, kad kiaušiniai pasiektų kambario temperatūrą, nes dėl temperatūrų skirtumo jie gali suskilti. Po to sudėkite nevirtus kiaušinius į karštą vandenį ir iškart pamatysite, kuris kiaušinis įtrūks.
Be to geriausia kiaušinius virti ant nedidelės, pastovios ugnies. Staigus temperatūros kilimas dažniausiai baigiasi tuo, kad kiaušiniai įskyla.
Kaip išvirti kiaušinį, kad trynys būtų skystas?
Virti reikia apie 3 minutes. Tada kiaušinio trynys bus skystas.
Kaip išvirti kiaušinį, kad trynys būtų pusiau kietas?
Virti reikia 4-5 minutes. Tada kiaušinio trynys bus pusiau kietas / pusiau skystas.
Kaip išvirti kiaušinį, kad trynys būtų kietas?
Virti reikia 6-7 minutes. Tada kiaušinio trynys bus kietas.
Kiaušinio kokybė
Prieš verdant kiaušinius, visada atkreipkite dėmesį ar kiaušiniai yra iš parduotuvės ar iš turgaus, kaimo.
Jeigu kiaušiniai pirkti iš parduotuvės – juos virkite vadovaudamiesi parašytais virimo laikais.
Jeigu kiaušiniai pirkti iš kaimo ar turgaus (naminiai) – juos virkite vadovaudamiesi parašytais virimo laikais pridedant – 1-2 minutes.
Kodėl?
Nes naminiai kiaušiniai dažniausiai turi storesnį lukštą, tai įtakoja kiaušinio virimo laiką.