Silkė – silkiažuvių būrio žuvis. Tai viena iš gausiausių žuvų rūšių pasaulyje. Paplitusios abiejose Atlanto pusėse, telkiasi į didelius būrius. Išauga iki 45 cm ilgio ir sveria daugiau nei pusę kilogramo. Lietuvoje maistui silkės gabentos iš Vakarų Europos.
Ji daugiausiai naudojama mišrainėse. Žinomiausias ir labai populiarus patiekalas – silkė pataluose. Žuvytė ši labai skani, bet kaip ir bet kurią žuvį, ją pirmiausia reikia nuvalyti.
Tinkamai paruoškite darbo vietą: Ant pjaustymo lentos patieskite maistinę plėvelę. Kai baigsite darinėti silkę, nereikės plauti lentos.
Kaip išdarinėti silkę (video):
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!