Atsakymai į klausimą "Kaip...?"Maistas / Gėrimai

Kaip kepti arba virti krevetes?

Patariame – kaip virti arba kepti krevetes. Sužinokite krevečių paruošimo technologijas ir mėgaukitės išraiškingu skoniu, kuris patiks kiekvienam jūros gėrybių gurmanui.

Keptos krevetės su česnakais

Tai vienas iš populiariausių, greičiausiai paruošiamų ir skaniausių receptų.

Ingredientai:

  • Tigrinės krevetės – 500 g;
  • Česnakas – 2 galvutės;
  • Džiovintas česnakas – 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • Alyvuogių aliejus;
  • Druska, malti pipirai;
  • Nedidelis gabaliukas sviesto ir šlakelis alyvuogių aliejaus krevečių kepimui.

Gaminimas:

  1. Krevetes išlukštenkite (jeigu pirkote šaldytas baltakojes krevetes su kiautu), aštriu peiliu įpjaukite išilgai nugaros, praplėskite ir pašalinkite tamsią juostelę. Tada nuplaukite ir nusausinkite. Ant krevečių viršaus suberkite smulkintą česnaką, džiovintą česnaką, druską, pipirus, įpilkite alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite.
  2. Šiame marinate krevetes palaikykite 1-2 valandas. Žinoma galite kepti ir iš karto, nelaukę kol pasimarinuos. Tokiu atveju valgant krevetes, česnako skonis bus silpnesnis.
  3. Į keptuvę pilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įdėkite sviesto. Kai sviestas išsilydys, sudėkite krevetes ir kepkite iš abiejų pusių apie 1,5-2 minutes (po 50-60 sekundžių iš vienos pusės). Jeigu kepsite ilgiau, krevetės taps „guminės“ ir neskanios.

Atminkite, geriau krevetes nepilnai iškepti, negu perkepti.

Virtos krevetės

Pirmiausia atkreipkite dėmesį, kad krevečių negalima mesti tiesiai į verdantį vandenį vos išėmus jas iš maišo. Norėdami tai padaryti, krevetes reikia sudėti į kiaurasamtį ir palaikyti po tekančiu šiltu arba vidutiniškai šiltu vandeniu. Kai krevetės suminkštėja, sudėkite jas ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų vanduo.

Kiek laiko virti krevetes?

Atsakymas į klausimą „kiek laiko virti krevetes?“ priklauso nuo to, kokias krevetes esate nusipirkę. Jei nusipirkote jau virtas ir šaldytas krevetes (jos yra raudonos), tada jas reikia virti 2-3 minutes. O jei pirkote šviežiai šaldytas krevetes (jos yra pilkai žalios), tada jos verdamos šiek tiek ilgiau, apie 5-7 minutes. Šie virimo laikai surašyti su sąlyga, kad krevetes sudėsite į verdantį vandenį.

Verdant krevetes įdėkite šiek tiek druskos, tai pagerins ir suintensyvins skonį.

 

 

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: