Atsakymai į klausimą "Kaip...?"Maistas / Gėrimai

Kaip nugesinti sodą?

Namų šeimininkės žino, kad geriausi kepimo milteliai yra soda. Beveik visuose brangiuose kepimo milteliuose naudojama įprasta soda su kai kuriais cheminiais priedais.

Tačiau pyragų, tortų, blynų ir pyragaičių tešloje naudojama ne gryna soda, o gesinta soda.

Valgomoji soda
Valgomoji soda

Kodėl reikia nugesinti sodą?

Atsakymas į šį klausimą yra gana akivaizdus. Teisingai naudojama soda yra unikalūs kepimo milteliai. Visų pirma, citrinos rūgštis ir soda sukelia tokią aktyvią reakciją, kad ji, kaip elementas, pradeda skaidytis ir išskiria didelį kiekį anglies dioksido, dėl ko tešla yra lengvesnė ir poringesnė.

Sodą galite užgesinti keliomis priemonėmis, kurių galima rasti bet kurioje virtuvėje.

Kaip nugesinti sodą citrinos rūgštimi?

Labiausiai paplitęs būdas greitai ir lengvai nugesinti sodą. Norėdami tai padaryti, turite paimti reikiamą sodos kiekį, kurį reikia praskiesti santykiu 1:2 (vienas prie dviejų). Citrinos sultis galima išspausti tiesiai į indą su soda. Tada soda ir citrinos sultis reikia sumaišyti su miltais. Paprasta, bet labai efektyvu.

Kaip nugesinti sodą su actu?

Be citrinos sulčių ar citrinos rūgšties, soda gali būti nugesinta paprastu actu, kuris parduodamas bet kurioje maisto prekių parduotuvėje.

Norėdami gauti puikų rezultatą, į arbatinį šaukštelį turite lašinti 5–7 lašus 9% acto. Šaukštelyje esantį actą reikia užpilti reikiamu kiekiu sodos, o kai tik masė pradeda šnypšti ir putoti, tuoj pat supilkite viską į miltus.

Kaip gesinti sodą su grietine ar kefyru?

Tais atvejais, kai tešla minkoma rankomis, sodos nugesinimui geriausia naudoti kefyrą arba grietinę, pakanka tik įdėti sodos, kad gautumėte purumo efektą.

Viskas yra gana paprasta: paimkite šaukštą grietinės ar kefyro, įpilkite soda ir išmaišykite. Gautą mišinį įpilkite į tešlą.

Taip pat skaitykite

Back to top button