Granatas yra skanus ir sveikas vaisius, kuris yra puikus vitaminų ir įvairių mineralų šaltinis. Jis yra naudingas širdžiai, kaulams ir imuninei sistemai. Tačiau granatą nulupti gali būti šiek tiek sudėtinga. Štai keletas patarimų, kaip tai padaryti lengvai.
Kaip nulupti granatą? 2 būdai
- Pirmas variantas: pjauti vertikaliai
Padėkite vaisių ant pjaustymo lentelės. Tik būkite atsargūs, kad trykštančios granatų sultys neaptaškytų jūsų drabužių.
Nupjaukite granato viršų – vaisius turi priminti kūgio formą.
Nupjaukite odą palei briaunas, tačiau neįpjaukite per giliai, kad neperpjautumėte sėklų.
Kadangi apačia lieka nenupjauta, granatas gražiai atsidarys, tačiau neatsiskirs į atskiras dalis.
- Antras variantas: pjauti horizontaliai
Trijose vietose padarykite horizontalius įpjovimus, tačiau įpjauti reikia tik granato odą, kad jis liktų toks, koks ir buvo prieš tai.
Tuomet nupjaukite granato viršų ir apačią taip, kad matytųsi sėklos.
Perpjaukite vaisių vertikaliai, tačiau ne iki pat galo.
Ties granato vidurio pjovimo linija (pirmasis žingsnis) nykščiais padalykite granatą į dvi dalis, o tuomet kiekvieną jų ties vertikaliu pjovimu – į dar dvi dalis.
Vaizdo įrašas, kaip tai padaryti: