Grybai išlieka gražūs tik tol, kol apdorojami verdančiu vandeniu. Po virimo jie pajuoduoja, pamėlynuoja arba kaip nors kitaip pakeičia spalvą. Čia nėra nieko blogo. Bet ką daryti jeigu norite pakeisti situaciją?
KOKIE GRYBAI PAJUODUOJA?
Visų pirma, tai miško grybai. Tai nekelia jokio pavojaus organizmui, nebent, žinoma, grybas yra nuodingas.
Taip pat tikriausiai pastebėjote, kad pievagrybiai taip pat pakeičia spalvą. Kad grybai nepatamsėtų, jie mirkomi vandenyje, į kurį įpilama šiek tiek acto.
Kitas būdas išsaugoti apetitą keliančią grybų išvaizdą kepimo metu – į keptuvę įpilti 2 šaukštus citrinos rūgšties. Po to grybus galima apdoroti įprastai. Taip pat galite nesijaudinti dėl skonio, tačiau išvaizda bus akivaizdžiai patrauklesnė nei gaminant įprastai.
O jei ruošiate grybus, be citrinos rūgšties galite naudoti lauro lapus ir juodųjų pipirų žirnelius. 1 kilogramui grybų reikia paimti 5 litrus vandens, 4 g citrinos rūgšties, 1 lauro lapą ir 3-4 pipirų žirnelius. Visi šie ingredientai padės išsaugoti baltą grybų kepurėlių spalvą ir pagerinti jų skonį.
Grybų negalima plauti šaltu vandeniu.Tada jie ir bus juodi. Reikia nuvalytus grybus berti iš karto į verdantį vandenį.Po kelių minučių tą vandenį nupilti.Grybus per skylėtą indą perplauti ir vėl sudėti į paruoštą švarų verdantį vandenį.Leisti užvirti, bet nevirinti.Atsiradus putoms vėl nupilti vandenį.Perplauti.Grybus užpilti švariu vandeniu, įdėti nemažai druskos pagal skonį ir leisti pavirti 10-15 minučių. Pasidėti pasiruoštus švarius stiklainius, į juos įmesti kelis kvapiuosius pipirų žirnelius,lauro lapą ir kiaurasamčiu išgriebtus grybus sudėti iki viršaus, kad jie būtų apsemti virusiu skysčiu.Tuoj uždaryti sandariais dangteliais ir apversti.
Bus labai skanūs!
Toks yra mano išbandytas grybų ruošimo metodas. Visiems valgiusiems labai patiko.