Alus yra ne tik skanus gėrimas, bet ir naudingas skystis augalininkystėje. Jei turite pasibaigusio galiojimo alaus ar jo likučių, neišpilkite jo. Aluje yra mielių, salyklo ir apynių, kurie puikiai veikia augalų sveikatą. Tai padės jums gerokai padidinti derlių.
Augalų tręšimas alumi
Jei nusprendėte augalus tręšti tokiu gėrimu kaip alus, rinkitės tokį, kuriame nėra dažiklių, konservantų ar dirbtinių saldiklių. Specialistai pataria naudoti alų, kuriame yra mažai alkoholio, arba nealkoholinį alų. Mat jei jis alkoholinis, tai kenkia augalams ir žemei.
Norėdami patręšti augalus, galite juos laistyti grynu alumi, tačiau geriau jį atskiesti. Paprastai vanduo į alų pilamas santykiu 1:10.
Augalus alumi reikėtų tręšti tik prie šaknų, kad jo nepatektų ant lapų. Vienam augalui užtenka 500 mililitrų tirpalo, o jei pilate neskiestą alų – po 100 mililitrų kiekvienam augalui.
Nenaudokite alaus kaip trąšos per dažnai, nes jis gali pakenkti augalams. Pakanka kartą per 2-3 savaites. Atkreipkite dėmesį, kad alaus nerekomenduojama naudoti kaip vienintelės trąšos. Jo taip pat nereikėtų naudoti vietoj tradicinio laistymo vandeniu. Tręšti alumi galima su pertraukomis: 1 kartą per mėnesį, po to 1 mėnesio pertrauka, po to vėl 1 kartą per mėnesį. Be to, stebėkite, kaip augalai reaguoja į tokį tręšimą.