Ar žinojote, kad yra tokios uogos, kurias rekomenduojama skinti po pirmųjų šalnų? Tai erškėtuogės!
Erškėtuogių skynimas – tai ne tik maloni pramoga gryname ore, bet ir galimybė apsirūpinti šiomis nuostabiomis uogomis visam ilgam žiemos periodui.
Kada patariama skinti erškėtuoges?
Geriausias laikas skinti erškėtuoges yra po pirmųjų šalnų. Būtent šiuo laikotarpiu uogos tampa saldesnės ir aromatingesnės.
Rinkite erškėtuoges sausu oru – pasirinkite dieną, kai orų prognozė nenumato jokių kritulių.
Jos puikiai tinka dėti į desertus ir virti arbatas.
Kaip išsirinkti geras uogas?
Rinkite tik prinokusias, ryškiai raudonas uogas – jos skaniausios. Venkite pažeistų ir papuvusių uogų.
Kaip apdoroti erškėtuoges?
Jei planuojate jas valgyti vienas, ruošti iš jų arbatas arba dėti į desertus, nuskynę jas turite kruopščiai nuplauti ir pašalinti sėklas.
Parašyti komentarą