Yra daugybė patarimų, kaip prižiūrėti gėles, tačiau vienas iš neįprastų ir veiksmingiausių būdų išsaugoti skintų gėlių šviežumą – į vazą įdėti cukraus kubelį.
Patyręs floristas iš Paryžiaus Thibaut Labbaye sako, kad šis paprastas ir nebrangus produktas iš jūsų virtuvės arsenalo gali tapti tikra „jėgaine” jūsų puokštei, aprūpinančia ją būtinomis maistinėmis medžiagomis.
Kodėl cukrus?
Pasak patyrusio gėlininko iš Paryžiaus Thibaut Labbaye, cukrus atlieka svarbų vaidmenį pratęsiant gėlių gyvenimą. Skintos gėlės netenka galimybės gauti kai kurių svarbių maistinių medžiagų, todėl cukrus čia labai praverčia.
Į vazą įberkite 1-2 arbatinius šaukštelius cukraus arba 2-3 cukraus kubelius ir jūsų puokštė bus dėkinga už šį natūralų energijos užtaisą.
Gėlėms, kaip ir visiems gyviems organizmams, reikia maistinių medžiagų, kad jos išliktų šviežios ir ryškios. Vazoje esantis cukrus aprūpins jas būtinomis gliukozės atsargomis, kurios palaiko medžiagų apykaitos procesus ir stiprina gėlių struktūrą.
Parašyti komentarą