Marinuoti svogūnai – tikras kulinarinis hitas. Jie puikiai tinka šventinėms salotoms, kepsniams ar net paprastai kiaušinienei pusryčiams. Kaip marinuoti be acto?
Marinuoti svogūnai lengvai papildys bet kokį patiekalą ir padarys jį daug skanesnį bei sultingesnį. Tačiau norint, kad daržovė tikrai džiugintų savo skoniu ir sodrumu, reikia žinoti, kaip ją teisingai marinuoti. Šis receptas padės jums pasiekti neprilygstamą skonį. Žingsnis po žingsnio papasakosime, kaip paruošti svogūnus, kurie nustebins net ir išrankiausius valgytojus.
Kaip pasigaminti marinuotų svogūnų be acto
Kaip ir bet kurio kito recepto atveju, pirmiausia reikia paruošti visus ingredientus, reikalingus daržovėms marinuoti. Jums nereikės jokių įmantrių priedų. Svarbiausia šiame recepte yra prieskoniai, nes jie suteikia svogūnams ypatingą skonį ir rafinuotumą.
Paruoškite šiuos ingredientus:
- 1 didelis arba 2 maži svogūnai
- 120 mililitrų karšto vandens
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus be kauburėlio
- 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Beje, marinuotus svogūnus galite pasigaminti ir be citrinos sulčių, bet tai suteikia ypatingą skonį. Taigi, pirmiausia reikia nulupti svogūną. Tada daržovę reikia supjaustyti pusžiedžiais. Karštame vandenyje išmaišykite cukrų ir druską. Įpilkite citrinos sulčių ir aliejų. Nepamirškite mėgstamų prieskonių. Česnakas puikiai papildys marinatą – tobulas derinys.
Suberkite smulkintą svogūną į marinatą ir tik po 5–7 minučių nupilkite karštą skystį ant svogūnų. Šio laiko pakanka, kad svogūnas nebebūtų kartus. Daržovės skonis sušvelnės, o aštrus aromatas išnyks. Paruošta daržovė bus idealus salotų ir mėsos patiekalų priedas. Marinate svogūno nelaikykite trumpiau nei 5 minutes.