Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

1 silkė ir 2 kiaušiniai: gaminu 15 kartų per mėnesį ir negaliu nustoti valgyti – taip skanu, kad seilės kaupiasi burnoje

Silkė su kiaušiniais
2 min. skaitymo

Ilgai gaminant dar nereiškia, kad tikrai bus skanu. Kartais paprasčiausi patiekalai būna net gardesni nei restorano delikatesai. Šį kartą šeimininkės pasidalijo receptu, kuris tapo tikru atradimu – paprastas, greitas ir be galo skanus.

Paprastuose receptuose slypi ypatingas žavesys. Kartais namų šeimininkės, norėdamos parodyti savo įgūdžius, stengiasi gaminti ką nors sudėtingesnio, tačiau dažniausiai patiekalai iš paprastų ingredientų būna patys skaniausi.

Šios salotos – puikus to įrodymas. Jas pagaminti labai lengva, tačiau skonis – išraiškingas, subalansuotas ir tinkantis net šventiniam stalui. Jei norite kažko panašaus į tradicinį „silkę pataluose“, bet neturite laiko sluoksniavimui, šis receptas taps puikia alternatyva.

Norint dar labiau sutrumpinti gaminimo laiką, galima naudoti jau išvirtus burokėlius iš parduotuvės.

Sudedamosios dalys

  • 3 virti kiaušiniai
  • 2 lengvai sūdytos silkės filė
  • 2 virti burokėliai
  • 1 mažas raudonas svogūnas
  • Druska ir cukrus
  • 1 valgomasis šaukštas obuolių sidro acto
  • Šviežios petražolės
  • Juodieji pipirai (pagal skonį)
  • 3 šaukštai aliejaus (arba majonezo)
Mišrainė su silke
Mišrainė su silke

Paruošimas

  1. Paruoškite svogūnus.
    Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais ir sudėkite į mažą dubenėlį. Įberkite žiupsnelį druskos, šiek tiek cukraus ir užpilkite obuolių sidro actu. Palikite 10–15 minučių pasimarinuoti.
  2. Supjaustykite ingredientus.
    Silkę ir virtus kiaušinius supjaustykite mažais, vienodo dydžio kubeliais. Tą patį padarykite su burokėliais – taip salotos atrodys estetiškai ir bus malonu valgyti.
  3. Sumaišykite salotas.
    Visus ingredientus sudėkite į didelį dubenį, suberkite nusunktus marinuotus svogūnus. Pagardinkite druska ir pipirais, apšlakstykite aliejumi arba, jei norite sotesnio skonio, – majonezu.
  4. Pabaigimas.
    Ant viršaus pabarstykite smulkiai pjaustytų šviežių petražolių.

Rezultatas

Salotos gaunasi nepaprastai skanios – švelnios, šiek tiek salstelėjusios nuo burokėlių, su maloniu silkių sūrumu ir gaiviu svogūnų rūgštelės akcentu. Tai tas patiekalas, kurį galima valgyti vėl ir vėl, ir jis niekada neatsibosta.

Išbandykite patys – tikėtina, kad šis paprastas receptas taps vienu iš jūsų mėgstamiausių.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.