Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

1 stiklinė vandens + 1 stiklinė kefyro + 1 stiklinė miltų: šio gardumo nepritrūks visai šeimai, 10 balų iš 10

Stiklinė kefyro ir vandens
2 min. skaitymo

Kefyras jau savaitę stovi šaldytuve, o jūs nežinote, kur jį dėti? Iš jo galite iškepti skanių blynų.

Šiandien namų šeimininkės nebebijo imtis sudėtingų receptų. Vienos kepa morenginius suktinukus, kitos – naminius zefyrus, o dar kitos picą kepa geriau nei picerijoje. Tačiau yra vienas patiekalas, kuris vis dar varo iš proto net ir patyrusias namų šeimininkes: ploni blyneliai su kefyru.

Atrodytų, kad tai galėtų būti paprasčiau nei įprasti blynai, bet dažnai jie vis tiek sulūžta, nesvarbu, kiek kiaušinių įdėtumėte. Daugelis žmonių bandė juos kepti bent kartą ir niekada nebegrįžo prie šio verslo.

Pagrindinė paslaptis – verdantis vanduo!

Tačiau, kaip paaiškėjo, yra maža blynų kepimo su kefyru paslaptis. Namų šeimininkės sako, kad svarbiausia tešlą užplikyti verdančiu vandeniu. Būtent šis žingsnis padaro blynus elastingus – jie neplyšta ir neprilimpa prie keptuvės.

Ingredientai:

  • Vanduo (verdantis) – 350 ml
  • Kefyras – 350 ml
  • Kiaušiniai – 3 vnt.
  • Druska – 1/3 arb. šaukštelio
  • Kepimo soda – 1/2 arb. šaukštelio
  • Cukrus – 2 valg. šaukštai
  • Miltai – 250 g
  • Aliejus – 3 valg. šaukštai
Masė lietiniams
Masė lietiniams

Gaminimo eiga:

1. Paruoškite pagrindą

Giliame dubenyje išplakite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir įpilkite kefyrą. Gerai išmaišykite šluotele arba net tiesiog šakute.

2. Įmaišykite miltus

Palaipsniui suberkite miltus, kad nesuliptų į gumulėlius. Gerai išmaišykite, kol masė taps vienalytė.

3. Svarbiausia paslaptis – užplikymas

Stiklinėje verdančio vandens ištirpinkite kepimo sodą ir plona srovele supilkite į mišinį, nuolat maišydami. Pabaigoje įpilkite aliejaus ir dar kartą gerai išmaišykite.

4. Kepimas

Gerai įkaitinkite keptuvę. Jei ji neturi nepridegančios dangos, patepkite ją lašeliu aliejaus. Plonu sluoksniu supilkite tešlą ir kepkite kaip įprasta. Tokie blynai neplyšta ir neprilimpa!

Nuostabūs lietiniai jūsų namuose
Nuostabūs lietiniai jūsų namuose

Rezultatas

Jie nėra labai saldūs, todėl į juos galite įvynioti net pikantiško įdaro – nuo varškės su žolelėmis iki mėsos ar grybų. Arba tiesiog patiekite su uogiene, grietine ar kondensuotu pienu.

Skanaus! Dabar jūsų kefyras šaldytuve niekada nenueis veltui – šie blynai taps jūsų šeimos favoritais. 10 balų iš 10 garantuota!

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.