Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

3:2:1 taisyklė, pakeitusi mano kepimo stilių: trapios tešlos slyvų pyragas be recepto, kurį galima iškepti užmerktomis akimis

Nuostabusis pyragas pagal 3 2 1 taisyklę
3 min. skaitymo

Tik įsiminkite vieną santykį – 3:2:1 – ir jums daugiau niekada nereikės recepto. Išmokysiu jus, kaip iškepti kvapnų rudeninį slyvų pyragą.

Ruduo pasižymi daugybe aromatų ir skonių, tačiau slyvos karaliauja aukščiausiame lygyje. Jų saldžiarūgštis skonis ir sultingumas puikiai tinka paprastiems, bet nuoširdiems pyragams. Vasaros pabaiga ir rudens pradžia – puikus metas kepti.

3:2:1 taisyklė – kepimas be recepto

Šis principas toks paprastas, kad jį prisiminsite visą gyvenimą: miltai : sviestas : cukrus = 3 : 2 : 1.

Praktiškai tai reiškia, kad 300 g miltų reikia 200 g sviesto ir 100 g cukraus. Visada tos pačios proporcijos – visada tobulas rezultatas. Tiesiog įmuškite kiaušinį arba trynį, įberkite žiupsnelį druskos ir turėsite trapios tešlos pagrindą pyragams, sausainiams ar pyragaičiams.

Nuostabus obuolių pyragas

Trapios tešlos slyvų pyragas

Ingredientai:

  • 300 g paprastų miltų
  • 200 g šalto sviesto
  • 100 g cukraus
  • 1 kiaušinio trynys
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 500 g prinokusių slyvų
  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo
  • Žiupsnelis druskos
  • Cukraus pudros pabarstymui

Žingsnis po žingsnio

  1. Paruoškite slyvas – nuplaukite, išimkite kauliukus ir supjaustykite pusiau.
  2. Tešla – persijokite miltus, suberkite cukrų, druską, vanilinį cukrų ir šaltą, kubeliais supjaustytą sviestą. Greitai apdorokite rankomis arba virtuviniu kombainu, įmuškite kiaušinio trynį. Paruoštą tešlą padalinkite į 2 dalis ir šaldykite bent 30 minučių.
  3. Pirmas sluoksnis – iškočiokite arba paspauskite pusę tešlos ant kepimo formos dugno.
  4. Slyvų sluoksnis – slyvas pabarstykite krakmolu, išmaišykite ir tolygiai paskirstykite ant tešlos.
  5. Viršutinis sluoksnis – iškočiokite antrąją tešlos pusę ir uždėkite ant slyvų (galite ją ir sutarkuoti stambia tarka).
  6. Kepimas – įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir kepkite apie 45 minutes, kol pyragas taps auksinės rudos spalvos.
  7. Pabaiga – atvėsusį pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Kodėl 3:2:1 veikia

  • Subalansuotas riebalų ir miltų santykis užtikrina trapumą
  • Mažiau cukraus leidžia vaisių skoniui išsiskirti
  • Proporcijos universalios – vietoj slyvų galite naudoti obuolius, kriaušes ar abrikosus

Patarimai sėkmei

  • Sviestas turi būti šaltas – tik taip gausite trupininę tekstūrą
  • Dirbkite greitai, kad tešla neįšiltų
  • Traškesniam paviršiui prieš kepdami tešlą aptepkite plaktu kiaušiniu

Išvada

3:2:1 taisyklė yra tarsi maža virtuvės draudimo polisė – jei ją prisiminsite, niekada nepritrūksite idėjų greitam ir skaniam pyragui. Tiesiog naudokite sezoninius vaisius. Su slyvomis tai skonis kaip močiutės virtuvėje ir kvapas, primenantis vasaros pabaigą.

Atminkite: 300 g miltų, 200 g sviesto, 100 g cukraus = pagrindas nesuskaičiuojamai daugybei pyragų. Sudėkite vaisius, kepkite, pabarstykite cukraus pudra ir mėgaukitės rudens skoniu.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.